השקות חגיגיות כבר לא יהיו לנו השנה. גם בגלל שאף אחד לא רוצה לצאת מהבית וגם כי לאף אחד אין באמת מצב רוח לחגיגות. מצד שני, בציר 2020 התקיים פחות או יותר כסדרו ויינות מבצירים הקודמים צריכים לפנות את מקומם כדי לעשות מקום לעוד יין. במסגרת החיבה הלא מוסתרת שלנו להשקות שקטות, התגנבנו בהרכב מצומצם, אל לוקיישן סודי, במסגרת התקנות - איך יכולתם לחשוב אחרת, כדי לטעום כמה יינות חדשים וחדשים פחות של יקב רמת הגולן. רובם מכרמים יחידניים, חלקם זקוק לעוד כמה שנים בבקבוק וכל אחד מהם, מציע פרשנות משלו לסגנון הברור והמגובש שמאפיין את העשייה של יקב. 

כרם סירה ברמת הגולן  (צילום: ניר קיפניס)כרם סירה ברמת הגולן (צילום: ניר קיפניס)

רמת הגולן, ירדן מרלו 2016
מיכאל, חבר וחובב יין, שהצטרף באקראי לטעימה, אמר שהוא הולך לקנות ארגז מרלו. האמת, הוא עושה את הדבר הנכון. היין הזה ממשיך את השושלת המפוארת של יינות המרלו מרמת הגולן, שלמרבה ההפתעה מתחמקים מאמצעי הגילוי והזיהוי של רובנו. יש לו ריחות אירופאים של פירות אדומים וסגולים מוצקים ורעננים, אדמה, קליפות הדרים מסוכרות ותבליני חבית במינון מדויק. המרקם רך, הטעמים הרמוניים, החמיצות טובה מאוד ובסיומת הנעימה עולים טעמים של אגוזים וחמאה מומסת. שתו עכשיו, שימו במקרר לעשור או יותר, או שתעשו את מה שמיכאל עשה וקחו ארגז, אם תצליחו למצוא אחד. עכשיו בחנויות: ירדן מרלו 2017. המחיר: כ-110 ש"ח
יקב רמת הגולן, ירדן, מרלו 2016 (צילום: חגית גורן)יקב רמת הגולן, ירדן, מרלו 2016 (צילום: חגית גורן)

רמת הגולן, ירדן קברנה סוביניון 2016
להבדיל מהמרלו, שמתחיל להפגין את מלוא התכונות שלו ארבע שנים לאחר הבציר, היין הזה זקוק לעוד קצת זמן כדי שיוכל לממש את מלוא הפוטנציאל. יש לו ריחות רעננים של פירות טריים, משולבים בניחוחות עשבי תיבול, שוקולד חלב ונגיעות מינראליות מרתקות. בפה אפשר להרגיש שמדובר בפרי איכותי במיוחד ובשימוש מדויק בחביות, ושתוך כמה שנים אפשר יהיה להפיק ממנו הנאה מרובה. אולם כרגע הוא עושה את צעדיו הראשונים ואלה, כמו כל צעדים ראשונים, לא מתאפיינים בעודף ביטחון. יין שכדאי לבדוק שוב מה שלומו בסביבות 2025. המחיר: עכשיו בחנויות: ירדן קברנה סוביניון 2017. המחיר: כ-130 שקלים
 
רמת הגולן, ירדן קברנה סוביניון כרם אלוני הבשן 2017
אם אתם אוהבים את היינות שלכם בשלים כמו אמרונה ועסיסיים כמו שאטונף, אני די בטוח שתאהבו גם את היין הזה, שנעשה מענבי כרם יחיד במרכז הגולן, בגובה 600 מטרים מעל פני הים. ניחוחות הפרי הבשל, על גבול הכבד, משתלבים בו להפליא עם נגיעות של קלייה, שוקולד, עלים יבשים, עשבי תיבול ואדמה, הטעמים מרוכזים מאוד והסיומת ארוכה ומתקתקה. יין מרשים וטעים, שלוקח את הקברנה מרמת הגולן למקסימום. שתו אותו עכשיו, ליד מנות עשירות במיוחד, או שתשמרו אותו בתנאים מתאימים עוד עשר שנים או אפילו יותר. המחיר: כ-240 שקלים
יקב רמת הנולן, ירדן קברנה סוביניון אלוני הבשן  (צילום: חגית גורן)יקב רמת הנולן, ירדן קברנה סוביניון אלוני הבשן (צילום: חגית גורן)

רמת הגולן, ירדן קברנה סוביניון כרם בראון 2016
כרם בראון נמצא בצפון רמת הגולן, בגובה של קצת יותר מ-1000 מטר מעל פני הים והיין שנעשה מענבים שגדלו בו, מפגין אופי שונה לחלוטין מזה של קודמו. יש לו ריחות של פירות יער טריים, עשבי תיבול רעננים, אדמה,טבק ומינון כירורגי של תבלינים מתוקים ועץ קלוי. הטעמים העשירים והמורכבים שלו נשענים מצד אחד על מבנה מוצק ומצד שני על חמיצות נהדרת, הסיומת ארוכה בלי להכביד, והחוויה הכללית לא רק מרשימה, היא גם מרגשת. במידה ותצליחו להתאפק ולתת לו לנוח עוד כמה שנים, אני מעז להעריך שהוא יוכל להעניק לכם הרבה יותר מאשר היום, וזה בכלל לא מעט. המחיר: כ-240 שקלים 
  
רמת הגולן, ירדן סירה כרם בראון 2016
יין נוסף מכרם בראון הצפוני והגבוה, הפעם סירה, זן שהפך בעשור האחרון לחביבם של לא מעט יקבים שעוסקים בחקר המקומיות. בעיקר בגלל האיכויות שאפשר להפיק ממנו באזורים חמים יחסית. יש לו ריחות של פירות שחורים ואדומים בשלים במיוחד, פרחים, אדמה ותבלינים מתוקים. מי שמצפה מהסירה שלו להיות קליל ואלגנטי, עלול להתאכזב. מדובר ביין גדול, עשיר ומורכב שיזדקק למנות שמנמנות לצידו, כדי שאפשר יהיה להפיק ממנו את מלוא ההנאה כבר עכשיו. בדומה למה שכדאי לעשות עם קודמיו, תנו לו להתיישן כמו שצריך, ותיהנו ממנו בעתיד אפילו יותר.  המחיר: כ-190 שקלים

יקב רמת הגולן, ירדן, סירה כרם בראון  (צילום: חגית גורן)יקב רמת הגולן, ירדן, סירה כרם בראון (צילום: חגית גורן)

רמת הגולן, ירדן מרלו כרם אלוני הבשן 2016
הצד השני של המרלו מסדרת 'ירדן'. כאן תוכלו לפגוש ניחוחות עשירים, מורכבים ומעט מפוזרים, של פירות בשלים, פרחים, עץ קלוי, תבלינים מתוקים, עלי תה וקליפות תפוז – ארומה שמאפיינת לא מעט מהיינות של רמת הגולן. בפה יתגלה לכם יין עשיר, מרוכז ושופע פרי, עם נוכחות בולטת של חביות עץ, שמורגשת בעיקר בסיומת. על פי היקב, הוא מוכן לשתיה עכשיו, לדעתי עוד כמה שנים בבקבוק, אחרי שהניחוחות יתחברו והטעמים יתמתנו,  הוא יהיה יין שאי אפשר לעמוד בפניו. כמה שנים? במקרה הזה אני הכי מסכים עם היקב: עשר שנים או יותר. המחיר: כ- 190 שקלים