מה מברכים על גורמה? חמישה שפים מובילים מבשלים לראשונה כשר

מושיק רוט, תומר טל, ארז קומורובסקי, ענר בן רפאל פורמן ודוד ביטון - מהשפים הגדולים בישראל - מבשלים לראשונה במסגרת כשרה. פסטיבל My Kosher Menu במלון אינטרקונטיננטל דיויד, 349 שקל לסועד

מיטל שרעבי צילום: פרטי
השפים המשתתפים במיי כושר מניו
השפים המשתתפים במיי כושר מניו | צילום: אסף קרלה,יהונתן בן חיים,חיים יוסף,נועם פריסמן,עומר סבח
3
גלריה

מה קורה כשחמישה מהשפים המוערכים בישראל, שבדרך כלל לא מבשלים כשר, נכנסים למטבח כשר לראשונה? נוצר פסטיבל My Kosher Menu - יוזמה חדשה שנועדה לגשר בין עולמות הקולינריה ולהביא מטבח עילי גם לשומרי כשרות.

הפרויקט, מבית Round Tables, דתילישס ו-toMix ובשיתוף חברת האשראי MAX, מביא חמישה שמות בולטים בסצנת הקולינריה הישראלית: מושיק רוט, תומר טל, ארז קומורובסקי, ענר בן רפאל פורמן ודוד ביטון. כל ערב הוא פרשנות אישית של שף לעולם הטעמים שלו, בתוך מסגרת שמחייבת, מאתגרת ומעוררת השראה.

הפסטיבל יתקיים בין התאריכים 30 בנובמבר ל-4 בדצמבר 2025, בחלל מסעדת שף כשרה אשר הוקמה במיוחד לכבוד הפרויקט במלון אינטרקונטיננטל דיויד תל אביב. בכל ערב יתארח שף נבחר לארוחת טעימות אינטימית בת חמש מנות, בשני סבבים: 18:30 ו-21:30. עלות הארוחה: 349 שקל לסועד.

מלון אינטרקונטיננטל דיויד
מלון אינטרקונטיננטל דיויד | צילום: יוסי וקנין

השראה מסורתית

חמשת השפים יצרו מנות בהשראת מנות הדגל של מעדניית "גולדיס", מנות מסורתיות מהמטבח היהודי כמו חמין וטשולנט. המנות של השפים יימכרו בסניפים ובמשלוחים של רשת המעדניות בימי הפסטיבל.

מעדניית "גולדיס" בבני ברק, שנוסדה בשנת 1982 על ידי מוישה גולדיס, היא חלק ממקור ההשראה לשפים המשתתפים. מוישה, שהוא גם סרן במילואים העוסק מאז ה-7 באוקטובר בזיהוי חללי צה"ל, ממשיך לצד תפקידו הצבאי התובעני לתרום אלפי מנות לחיילים ולאזרחים מדי יום.

השפים

30.11 - מושיק רוט: מבכירי השפים הישראלים אשר זכו להכרה בינלאומית, והיחיד שזכה בעיטור שני כוכבי מישלן עבור מסעדתו האישית MOSHIK& שפעלה בהולנד. בשנת 2020 החליט לשוב לישראל ולקדם מצוינות בגסטרונומיה המקומית.

1.12 - ארז קומורובסקי: שף ואופה, הנחשב לאבי האפייה הישראלית ולאחד מאנשי הקולינריה החשובים בישראל. שותף של חנן עזרן בקייטרינג הבוטיק "ארז וחנן", עומד בראש בית הספר לבישול גלילי במתת ומייסד "לחם ארז".

2.12 - ענר בן רפאל-פורמן: שף בעל 20 שנות ניסיון, ידוע בעיקר בזכות המנות המיוחדות במסעדות "תריסר" ו"תלם" שנותנות כבוד ומקום מיוחד לחומרי הגלם שגדלים באדמות ארצנו.

שף תומר טל
שף תומר טל | צילום: חיים יוסף

3.12 - דוד ביטון: גדל בין החמארות של שוק מחנה יהודה בירושלים, כיום השף של מלון היוקרה "Six Senses שחרות", ומוביל פילוסופיה קולינרית שנשענת על גידולים מקומיים מהאזור.

4.12 - תומר טל: בין השפים המוערכים ביותר בעולם, הוביל את מסעדת ג'ורג' וג'ון והגיע איתה לרשימת 50 המסעדות הטובות במזרח התיכון במשך שלוש שנים רצופות.

את הארוחות ילוו היינות המעולים של יקב "ברקן" ושמני הזית של "משק אחיה". הקינוחים יתבססו על סדרת מוצרי CowFree של "שטראוס", משקה וממרח טבעוניים ופרווה שאינם מיוצרים מן החי.

תגיות:
דיויד אינטרקונטיננטל
/
שפים ישראלים
/
אוכל כשר
/
ארוחת שף
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף