רק 5 ימים: מה קורה ב"רוברטה וינצ'י' שלא קרה כל השנה?

"רוברטה וינצ'י" ו"פתורה" חוגגות ראשון המסיק: תפריט מיוחד של 6 מנות לכבוד ששת הזנים של ראשון המסיק, בין 24-28.11. האורחים יוכלו גם לרכוש שמן זית במזיגה ישירה מחביות בית הבד

מיטל שרעבי צילום: פרטי
אירועי ראשון המסיק של רוברטה וינצ'י ופתורה
אירועי ראשון המסיק של רוברטה וינצ'י ופתורה | צילום: שני הלוי
2
גלריה

יש רגעים בשנה שבהם הזמן עוצר, והטבע מזכיר לנו מה באמת חשוב. ראשון המסיק הוא אחד מהם - הרגע הקצר והנדיר שבו הזיתים הראשונים הופכים לשמן זהוב עכור, ארומתי ומלא חיים. כבר כמה שנים ש"רוברטא וינצ'י" ו"פתורה" חוגגות יחד את הטעמים הישראלים וההמשכיות שבטבע, את החקלאות המקומית והידיים העובדות, את ההיסטוריה ואת המקורות שמהם אנחנו שואבים את התקווה שעוד יהיה פה עתיד טוב.

6 מנות, 6 זנים

השנה, בין התאריכים 24-28.11, המסעדה תגיש (לצד תפריט הסתיו) תפריט מיוחד של שש מנות לכבוד ששת זני ראשון המסיק של פתורה, שמופקים מזיתים שגדלים ביישוב שדה משה שבחבל לכיש. האורחים בחגיגות יוכלו גם לרכוש את שמני ראשון המסיק במזיגה ישירה לבקבוקי זכוכית מחביות בית הבד, שיוצבו במסעדה.

אירועי ראשון המסיק של רוברטה וינצ'י ופתורה
אירועי ראשון המסיק של רוברטה וינצ'י ופתורה | צילום: שני הלוי

השפים עידו פיינר וירון מלכה יצרו מנות שמדגישות את הייחודיות של כל זן: קרודו דג עם סלסת זיתים ושמן זית מידנייט אוחיבלנקה; שומרים צלויים בטאבון עם דבש, עשבי תיבול ואגוזי פקאן עם שמן זית קורנייקי; פסטה קרם סלק וגבינת טלגיו עם שמן זית ברנע; פיצה חצילים עם שמן זית פיקואל; לקינוח: סטיקי טופי תמרים עם שמן זית נבאלי.

שיתוף פעולה של כמעט עשור

קרוב לעשור שף עידו פיינר ועדו תמיר מ"פתורה" מלווים את העבודה האחד של השני בתהליכי חשיבה ופיתוח הטעמים בבית הבד ובמטבח. שף ירון מלכה ממשיך את היצירה המשותפת מדי יום במטבח של "רוברטא וינצ'י", שבו מבשלים עם שניים עד ארבעה זנים מסדרת שמני הזית של בהתאם לעונה. סדרת ראשון המסיק שלהם מונה שישה זנים: נבאלי, ברנע, פיקואל, קורטינה, קורנייקי ומידנייט אוחיבלנקה.

תגיות:
שמן זית
/
מסעדת שף
/
פתורה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף