יש רגעים שבהם כל מה שמתחשק הוא אוכל מנחם, טוב, כזה שלא מנסה להרשים אלא פשוט להיות. Daddy, המעדנייה החדשה שנפתחה בכיכר באזל, מכוונת בדיוק לשם: אוכל יומיומי, מוכן במקום, על גבול הביתיות - אבל עם יד מקצועית שמרגישים בכל ביס.
כבר מהרגע שנכנסים רואים שהמקום בנוי סביב שפע: ויטרינה מלאה קציצות, תבשילי ירקות, מנות בשריות, ממולאים, קובות בשלל צבעים ומרקים. אבל השפע לא מבולגן - הוא מסקרן. כזה שאומר: “רגע, תנו לטעום עוד משהו”.
ואז מתחילים לטעום.
הבריסקט, למשל, הוא אחד הדברים שאי אפשר להתעלם מהם. נתח בשר רך, עמוק, כמעט נימוח, עם טעם שמצליח להיות עשיר בלי להיות כבד. פטה הכבד שבא אחריו היה בדיוק מה שפטה צריך להיות: חלק אך לא מידי, מדויק, כזה שמשאיר רצון לעוד.
הפתעה גדולה הגיע דווקא מהקובה סלק. תבשיל שכולם אוהבים, אך קל ליפול בו. הבצק סולת היה דק - למרות שהקציצות היו לא קטנות בכלל. בתוך הבצק הסתתר בשר מתובל היטב והכל היה עטוף ברוטב עדין שממחיש כמה מחשבה הושקעה כאן. המפרום המשיך את הקו - דיוק ששומר על מבנה, תיבול מאוזן, וביס שמרגיש כמו יום שישי אצל מישהו שיודע לבשל באמת.
בגזרת הירקות, גם כאן הופתענו: דלעת ערמונים צלויה, ברוקולי וכרוב - כולם נשמרו עסיסיים, מתובלים בעדינות, בלי להתפרע ובלי לאבד את הטעם הטבעי. לצידם ניסינו קוסקוס ביתי ואורז עם קונפי שום, שמוסיפים למנה אווירה של בית - זו המחמאה הכי טובה שאפשר לתת למעדנייה.
מה שמעניין בדאדי הוא לא רק מה אוכלים, אלא איך אוכלים. אפשר לשבת במקום ולקחת עסקית הוגנת במיוחד (55 שקלים למנה חמה, שתי תוספות וסלט קטן), ואפשר למלא קופסאות ולקחת הביתה לארוחת ערב כאילו בישלת - רק הרבה יותר טוב.
לצד המנות המוכנות יש גם סנדוויצ’ים בסגנון דלי ניו-יורקי, מזווה קטן עם שמני זית, גבינות בוטיק ונקניקיות שנעשות במיוחד עבור המקום, ומקרר עם מנות ארוזות בטכנולוגיה ששומרת על טריות - שימושי במיוחד למי שמחפש “אוכל אמיתי” למשרד או לילדים.
העיצוב, של סטודיו נטע בשן, נקי ומזמין, בלי להכריז על עצמו. כזה שנותן לבמה האמיתית - האוכל - לדבר.
בסופו של דבר, Daddy היא לא עוד מעדנייה. היא מקום שמציע אוכל טרי, חם, מדויק, כזה שיכול ללוות יום רגיל באמצע השבוע ולהפוך אותו לקצת יותר נעים. ככה פשוט, ככה טעים.