לא רק תל אביב יודעת: המסעדה שמביאה את הטעמים האסייתיים לחולון

ביקור ב-SUMO חולון חושף תפריט חדש וכשר עם נתחי בשר מובחרים, מנות טבעוניות ואווירה מוקפדת שמעלה את המסעדה לנקודת אור קולינרית בעיר

מיטל שרעבי צילום: פרטי
רד קארי, מסעדת SUMO
רד קארי, מסעדת SUMO | צילום: רווית יוסף
4
גלריה

בניגוד לתל אביב הסמוכה, חולון לא נחשבת למעוז קולינריה עם הבטחות גדולות. למרות זאת, עיר הילדים לשעבר מתהדרת באופן מפתיע בנקודות אור גסטרונומיות שמגיעות היישר מאסיה הרחוקה. מסעדת סומו נחשבת כבר שנים לאחת כזאת. תפגשו כאן שילוב של טעמים וניחוחות שנחת היישר מהמזרח הרחוק ותודות לעיצוב מופקד ואווירה טובה תגלו כאן לא רק מסעדה אלא מקום בילוי של ממש.

המסעדה שנמצאת בסמוך למדיטק בחולון, משתייכת לקבוצת "קיי גרופ" בבעלותו של אייל אליהו, יזם, מעצב פנים שאחראי על עיצוב כל חללי המסעדות שבבעלות הקבוצה. לקבוצה רשתות של מסעדות מגוונות בהן פטריק'ס, קפה ללוש, ואומיי. תומר אסידון משמש כמנהל בפועל של הקבוצה ומוביל את העשייה המקצועית והניהולית של כל המסעדות.

נאמס, מסעדת SUMO
נאמס, מסעדת SUMO | צילום: שחר ישראל אבוטבול

בימים אלו המסעדה משנה כיוון ומציעה תפריט חדש וכשר, בשיתוף פעולה מסקרן עם לגזיאל שמבטיח נתחי בשר מובחרים. המהלך שנולד בהובלתו של שף הקבוצה אבי נעמני לוקסמבורג ומגיע מתוך רצון להרחיב את מעגל הסועדים ולהתאים את מקום גם לאירועים. התפריט החדש מותאם לכולם: טבעונים, ילדים, חובבי בשר ואוהבי אוכל עילי ותמצאו בו מהדורות כשרות של מנות הדגל האהובות לצד יצירות חדשות ומפנקות עשירות בטעמים.

הגענו למקום באמצע השבוע והמסעדה היתה מלאה כבר בשעות ערב מוקדמות. בחרנו לשבת על הבר וליהנות מחוויית בילוי על מלא. תחילה הזמנו שני קוקטיילים מרעננים אחד היה ממשפחת המתוקים כלל שיכר הדרים, אננס וליצ'י (48 שקלים) וזרק אותנו לאי בתאילנד. השני היה גרסה מקומית ומרעננת של ג'ין, מרטיני, מחית תות וסן זרמן (52 שקלים). משם עברנו למנות שהיו נדיבות, עשירות ומוצלחות, למעט אחת מאכזבת.

סלט שבעה עלים, מסעדת סומו חולון
סלט שבעה עלים, מסעדת סומו חולון | צילום: רפאל ביטון

פתחנו עם נאמס פרגית – שתי יחידות עלי אורז במילוי ירקות שורש ופרגית. חסה אייסברג, צילי, בצל סומאק ועלי כוסברה (47 שקלים). מדובר בשתי יחידות מתפצחות שהיו שממנות ומלאות בירקות. משם עברנו לגיוזה בשר מפורק - ארבעה כיסונים מאודים וצרובים טעימים במיוחד שהוגשו על קרם עגבניות, צ'ילי ומטבל סויה וחומץ שרי (59 שקלים). גם סלט שבעה עלים עשה דרכו לשולחן. בקערה כיכבו חסה לאליק, אלון אדום וירוק, סלנובה, עלי חרדל, צנונית, קריספי שעועית ובטטה שנעטפו ברוטב ויניגרט כוסברה (63 שקלים). מדובר בקערת עלים עשירה וקריספית עם רוטב שהגיע במינון נכון שלא השתלט על כל העסק.

באן קריספי צ'יקן, מסעדת SUMO
באן קריספי צ'יקן, מסעדת SUMO | צילום: רווית יוסף

משם המשכנו לשתי יחידות באן בשר מפורק בבישול ארוך של 12 שעות (67 שקלים). בשר אונטריב ברוטב צ'יפוטלה ומלפפון שכבו בלחמניית באן אוורירית והשילוב הזה היה טעים ומדויק. לעיקריות הזמנו רד קארי ואד קפאו. מנת הרד קארי כללה אטריות ביצים טריות, בצל, גמבה, תרד, שעועית ירוקה, בזיליקום תאילנדי, בוטנים, קרם קוקוס, למון גראס, צ'ילי וכפיר ליים ולמנה בחרנו לצרף בקר (72 שקלים). המנה היתה נדיבה ועשירה בטעמים. למרות ההבטחה לחריפות בווליום גבוה, קיבלנו את המנה במינון חריפות מתחשב מידי ובכל זאת אהבנו את המנה. האכזבה הגיעה מכיוונו של הפאד קפאו (69 שקלים). המנה הקלאסית כוללת בשר טחון בג'ינג'ר על אורז לבן, שערות מלפפון וביצת עין על עלה חסה פריך. המנה אכן הגיעה לשולחן עם כל המרכיבים אבל היתה פחות מוצלחת. היא היתה יבשושית ועייפה גם לא ביחס ישיר לחברותיה שכיכבו בגדול וזרחו על השולחן.

תגיות:
אוכל
/
תאילנד
/
חולון
/
ביקורת מסעדות
/
כשר
/
מסעדה אסייתית
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף