ביקור ביקב: נווה ירק

כשימי הקורונה גורמים לביקור ביקב שנמצא קרוב להראות כל כך רחוק, אפשר להיזכר ובינתיים לטעום מהיינות גם במשלוח

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
נווה ירק
נווה ירק | צילום: מירה איתן
4
גלריה

זמן קצר לפני שהחל בארץ סגר בשל התפרצות מחלת הקורונה, הספקתי לבקר את מומו שמילוביץ ביקב שלו, ששמו על שם הישוב בו הוא מתגורר, נווה ירק.

את מומו הכרתי בשנת 2016 כשפנה אלי עם הזמנה לפסטיבל קריניאן, שארגן מאז כל שנה. הרבה אהבה לנושא ותשוקה הייתה בשיחה ההיא, אבל על הסיפור שלו למדתי רק בביקור הנוכחי.

שמילוביץ, יקב נווה ירק
שמילוביץ, יקב נווה ירק | צילום: מירה איתן

הדרך אל החקלאות

החקלאות לא בערה בעצמותיו של שמילוביץ בצעירותו, למרות שהוא זוכר בילדותו את סבא שלו מייצר יין לקידוש. הוא למד עיצוב מוצר בבצלאל והקים לעצמו משרד גדול, פורח ומשגשג, אותו ניהל ברמה כ-15 שנים. עם הזמן העיסוק הזה החל לשעמם אותו, הוא חש שחיקה ו"חיפש את עצמו".

כשחבר מיקב יזרעאל ביקש ממנו לעצב לו את המוצר, ורגע אחרי זה הציע לו גם שיצטרף כשותף הוא עדיין לא הבין שהעתיד שלו כבר החל. מאוחר יותר כשראה את הבלנדים של היקב ולקח חלק ולעזור גם בשיווק, העניין גבר והוא החליט ללמוד את הנושא המסקרן. כך הגיע ליקב מרגלית ובמשך שנתיים עשה שם סטאג' כשהוא עובד בכל העבודות השחורות. "שם למדתי לעשות יין" הוא אומר.

הדרך לנווה ירק

ואז הגיעה הצעה שעשתה את השינוי הדרמטי בחיים לברור יותר. בעל הכרם הוותיק במושב הציע לו להשתמש בכרם הקריניאן הבוגר שלו (בן 40). ההצעה הייתה מעניינת ומסקרנת. אזור נווה ירק, ליד הוד השרון, לא נחשב לאזור גידול ענבים ליין, בשל האקלים הייחודי שלו שנובע ממיקומו בין ההרים. מומו לקח על עצמו את האתגר. לאחר עבודה מאומצת של שיקום הכרם, הבציר הראשון היה בשנת 2015.

כיום יש ליקב נווה ירק שני כרמי קריניאן באזור, נטע והגר, כשמות שתי בנותיו של מומו, כל אחד מהם נטוע בכיוון שונה מהשמש, מה שמשנה את אופיים לחלוטין.

הכרמים לא מושקים, והיבולים נמוכים, חקלאות בעל שמטרתה למצות את השפעת המיקרו אקלים של הטרואר המקומי. כרמים נוספים ניטעו באזור, והשלמות עושים מכרמים שנמצאים במקומות שונים בארץ כמו, פקיעין, כרם בן זמרה, מצפה רמון וצובה. היינות של היקב עשויים מהזנים שרדונה (שמבשיל הראשון בארץ), סוביניון בלאן, סמיון, קריניאן, סירה, מרסלאן, גרנאש וארגמן.

כרם נווה ירק
כרם נווה ירק | צילום: מירה איתן

הסגנון הפשוט

שמילוביץ אוהב את סגנון הפשטות ביינות. היינות שלו אלגנטיים, עם אחוז אלכוהול לא גבוה, עדינים ולא כבדים, תוססים בחלקם תסיסה ספונטנית ושורים בחביות לזמן לא ארוך, כדי לא לקבל השפעה מיותרת של העץ.

הם נמכרים לרוב במסעדות וללקוחות פרטיים ולשתי חנויות, מנו וינו ויינות וטעמים. מכיוון שמומו אוהב לאכול במסעדות הוא מוכר את יינותיו למסעדות האהובות עליו ומבלה בהן בכל הזדמנות.

בשל אמונתו באקזוטיות ובייחודיות של זן הקריניאן התחיל מומו בשנת 2016 לערוך את פסטיבל הקריניאן.  "קריניאן וגם גרנאש אפשר לעשות פה הכי טוב בעולם", כך הוא טוען.

היינות

ואז הגיעו הטעימות והוקסמתי סופית. התחלנו עם שני יינות מאותו זן, אך מאוד ייחודיים ושונים זה מזה. יינות גסטרונומיים שילוו נהדר כל ארוחה.

יינות נווה ירק
יינות נווה ירק | צילום: מירה איתן

המשכנו עם שלושה סוגי סירה שונים מאוד אחד ממשנהו, מכרמים שונים, שלושתם עברו תסיסות ספונטניות.

אז אי אפשר להגיע ליקב בימים קשים אלה, ואין להשיג את היינות בזמינות בסביבתכם, אבל היקב פתח בימים אלה במיזם בשם נווה ירק עד הבית, ואפשר להזמין יינות ישירות הביתה במחירים מיוחדים והמשלוח בחינם.

טלפון יקב : 03-9384444

תגיות:
יין ישראל
/
יקב
/
סיור יקבים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף