אחד העראקים שמשתייכים לקבוצה השנייה ומיוצרים בארץ הוא קעואר, לא חדש אבל איכשהו הוא ברח לי בין האצבעות, לכן שמחתי לשוב ולהיפגש איתו בכמה וכמה גרסאות. משפחת קעואר הנצרתית מייצרת עראק כבר כ-70 שנה. איסקנדאר הסבא החל במלאכה כאשר החל לזקק ולבקבק את העראק המשפחתי. בנו פתח חנות ומכר משקאות אחרים לצד העראק, והנכדים שגדלו לתוך ניחוחות האניס שאפפו את בית המשפחה, החליטו בשנת 2009 לקחת את המשקה המשפחתי לשלב הבא. הם הקימו מפעל מתקדם, הן ברמת מחקר ופיתוח והן מבחינת קידמה טכנולוגית, ותגברו את הידע והמתכונים המשפחתיים באמצעות מומחה הזיקוק והייננות דר' ארקאדי פפיקיאן, שיצר שילוב בין מסורת לקידמה טכנולוגית, המאפשר יצירת מוצרים אותנטיים ואיכותיים.