צליל מכוון: שיחה עם המאסטר

עידו לוינסון, היינן הראשי של ברקן-סגל ואחד מכ-400 בעלי התואר Master of Wine בעולם כולו, מספר ליוסי בוזנח על הלימודים לתואר, וההשפעה שלהם על מעמדה של ישראל בתעשיית היין הבינלאומית

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
MW עידו לוינסון
MW עידו לוינסון | צילום: יח"צ
4
גלריה

אני מכיר את עידו כעשור, הפעם הראשונה שפגשתי אותו הייתה בבית איש הענבים, עת היינו בתדריך וטעימת כיול של השופטים בתחרות היין טרה וינו. בדיון עצמו, עידו שבדיוק חזר מאיטליה, היה מלא רעיונות וניצוצות לגבי יין ותעשיית היין הישראלית, אני בליבי חשבתי שאחרי מספר שנים בתעשייה הישראלית המציאות תרסן את היצירתיות וטעיתי, טעיתי בגדול!

יקב ברקן-סגל, כרם חולדה
יקב ברקן-סגל, כרם חולדה | צילום: יח''צ
עידו לוינסון
עידו לוינסון | צילום: יח''צ

אגודת המאסטר אוף ויין נוסדה בבריטניה לפני 67 שנים בכדי להביא את הדיון והמקצועיות בתחום סחר היין, לרמה האפשרית הגבוהה ביותר. כיום יש בעולם כ-400 מאסטרים בלבד, מחציתם נשים, ואין ספק שהשגת התואר היא אחת המשימות הקשות ביותר בעולם היין. בתוך אלה ניתן למצוא קצת פחות מ-100 ייננים. גם מדינות יין גדולות מישראל אינן מיוצגות בגילדה יוקרתית זו בצורה משמעותית יותר מאיתנו, לאיטליה הגדולה אין נציג ולא שהם לא ניסו. דרום אפריקה ויוון בעלות שני נציגים ולאוסטריה יש שלושה, כך שההישג של עידו לוינסון ולפניו ערן פיק, הוא נפלא ומזהיר בכל קנה מידה עולמי.

MW ערן פיק, יקב צרעה
MW ערן פיק, יקב צרעה | צילום: באדיבות המצולם

תודה, שנה טובה ובציר טוב לך וליקב ברקן, מאסטר לוינסון.

תגיות:
יין ישראלי
/
סנהדרינק
/
ייו
/
יקב
/
יקב סגל
/
יקבי ברקן
/
עידו לוינסון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף