שנית - מדובר בענף קטן יחסית, שבו הביקוש היה מתון מלכתחילה: הישראלים, עד פרוץ קורונה, צרכו כשישה בקבוקי יין לשנה, רובם למטרות פולחן דתי (חגי האביב וחגי תשרי), והעלייה בצריכה הפרטית (שמורגשת היטב בשטח, הגם שלא נכנסה עדיין לסטטיסטיקה הרשמית), לראשונה אחרי שנים ארוכות של סטגנציה, פיצתה לא במעט על אובדן ההכנסות כתוצאה מאובדן המכירות בפלח המסעדות. בצרפת ובאיטליה למשל, המצב קטסטרופלי בהרבה. אמנם הממשלות שם העניקו חבילות סיוע נרחבות ליקבים, אך כרמים לא נבצרו, חלק מהתוצרת הופנתה מיד לזיקוק (תזקיק, בניגוד ליין, אינו מתקלקל) ועוד.
גם ביקב רמת הגולן, החליטו על מדיניות דומה ומציע באתר היקב מגוון מארזים שמשלבים מיינות היקב עם מוצרים נלווים ומשלימים: