"הקורונה לא הפתיעה אותנו." סיכום בציר 2020

יפתח פרץ, היינן הראשי של יקבי כרמל, מסכם את בציר 2020, שלמרות האתגרים מגלה לא מעט פוטנציאל. מי שאמר כי מהקורונה יכולים לצאת דברים טובים, התכוון כנראה ליין

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
יפתח פרץ, יינן ראשי יקבי כרמל
יפתח פרץ, יינן ראשי יקבי כרמל | צילום: דיוייד סילברמן
2
גלריה

יבול הכרמים של כרמל עלה השנה, והיקב קלט אלפי טונות של ענבים, לבנים ואדומים, בכל שבוע. העבודה ביקב עלתה בהתאם. "הלוגיסטיקה נעשתה מורכבת יותר", פרץ מסביר. "אתה צריך לייצר יותר יין, לטפל ביותר יין, וזה מחייב היערכות והתאמות, לדוגמה, במספר העובדים. עם שפע הענבים הזה אתה גם מגלה דברים מעניינים. נכנסו לנו ניבות חדשות של ענבים. קלטנו, למשל, מלבק מקסים מכפר דניאל. זו הייתה שנה מדהימה של קריניאן, שנה טובה מאוד למרלו ולפטי ורדו, ושנה מקסימה לשיראזים, שישתלבו בכל הסדרות שלנו".

בציר, יקבי כרמל
בציר, יקבי כרמל | צילום: יפתח פרץ

עם האוכל בא התיאבון, ועם הביקוש באות הנטיעות. "הייתה לנו כמות אדירה של נטיעות השנה", מספר פרץ. "כרמל גדלה ומתרחבת, נתחי השוק שלה גדלים, הדרישה ליינות כרמל בעלייה – ויין עושים מענבים, אז צריך עוד כרמים. אנחנו עומדים לנטוע עכשיו כרם שאפשר לראות מכביש הסרגל, לא הרחק ממגידו – אולי הכרם הכי מדהים בארץ מבחינת חקלאות מדייקת. ובכלל, כל נטיעה והסיפור שלה. יש לנו נטיעות מעניינות בכל הארץ".

תגיות:
יין
/
בציר
/
יין ישראלי
/
סנהדרינק
/
יקבי כרמל
/
בציר 2020
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף