על המשקה הנהדר הזה יש להודות כנראה לחסכנות שמאפיינת איכרים, שלא רצו להשליך את שאריות הענבים וניסו לסחוט מהם כמה שאפשר יותר. את גפת הענבים העבירו ביקבים המשפחתיים לזיקוק, ובמשך שנים רבות הייתה הגראפה משקה זול, גס ולא קל לשתייה, שלרוב צרכו אותו לאחר ארוחה כבדה כדי לסייע לעיכול.
צמח הסמבוק ידוע בסגולותיו הרפואיות ושימש במשך מאות שנים כצמח המנקה רעלים מהגוף ותורם למערכת החיסונית. מכיוון שעץ הסמבוק הוא גם עץ יפה החשיבו אותו בעבר כעץ מזל ונהגו לנטוע אותו בכניסה לבתים כקמיע נגד ברקים ואסונות אחרים. עם הזמן החלו להפיק ממנו תרופות, שמצאו עצמן במהירות בדרך להכנת ליקר האניס המפורסם, בו מושרה גם שמן אניס, ליקריץ וכוכבי אניס.