מסע ים תיכוני: תוכנית מגף

יותר מ-365 זני ענבים מותרים לשימוש על פי חוקי היין שלה, אבל עם כל הכבוד ליין יש לה עוד המון משקאות להציע. מסע הקסם המסתורי והמעט שתוי מגיע לאיטליה

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
פורטופינו בריביירה האיטלקית
פורטופינו בריביירה האיטלקית | צילום: Shutterstock
5
גלריה

על המשקה הנהדר הזה יש להודות כנראה לחסכנות שמאפיינת איכרים, שלא רצו להשליך את שאריות הענבים וניסו לסחוט מהם כמה שאפשר יותר. את גפת הענבים העבירו ביקבים המשפחתיים לזיקוק, ובמשך שנים רבות הייתה הגראפה משקה זול, גס ולא קל לשתייה, שלרוב צרכו אותו לאחר ארוחה כבדה כדי לסייע לעיכול.

גראפה Ori di GRAPPA
גראפה Ori di GRAPPA | צילום: יח''צ חו''ל

צמח הסמבוק ידוע בסגולותיו הרפואיות ושימש במשך מאות שנים כצמח המנקה רעלים מהגוף ותורם למערכת החיסונית. מכיוון שעץ הסמבוק הוא גם עץ יפה החשיבו אותו בעבר כעץ מזל ונהגו לנטוע אותו בכניסה לבתים כקמיע נגד ברקים ואסונות אחרים. עם הזמן החלו להפיק ממנו תרופות, שמצאו עצמן במהירות בדרך להכנת ליקר האניס המפורסם, בו מושרה גם שמן אניס, ליקריץ וכוכבי אניס.

איזה אספרסו בא לך?
איזה אספרסו בא לך? | צילום: www.pexels.com/Di Bella Coffee
לימונים
לימונים | צילום: פסקל פרץ רובין
בירה פרוני
בירה פרוני | צילום: יח''צ
תגיות:
איטליה
/
בירה
/
יין
/
גראפה
/
יין איטלקי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף