מכיוון שלהוביל יין מהמולדת מאיטליה היה עניין לא פשוט, נטעו הרומאים כרמים בכל האי האיברי. אך מהכרמים החדשים והצעירים יצא יין רע ולא טעים. על מנת להפוך את הטעם לנסבל יותר, הרומאים תיבלו את היינות עם צמחי ועשבי האזור, פירות יבשים ועוד. המשקה שהתקבל היה כהה וסמיך כצבע הדם והשם שניתן לו היה סנגרייה. סאנגרה בספרדית פירושו דם. מאוחר יותר, כשהתפוזים הפכו להיות חלק מסל הפירות הספרדי והפורטוגזי, התווסף למשקה גם מיץ תפוזים, ולא הרבה אחריו גם הברנדי המפורסם של חרז.