התחזית האופטימית מתבססת, בין השאר, על נתונים שמביאה חברת סטורנקסט מהשוק המאורגן (רשתות השיווק וחנויות היין הבולטות) שמצביעים על צמיחה של קטגוריית היין בישראל בשנת 2020 ב־16 אחוז, ושל יקב תבור, ספציפית, ב־34 אחוז. יעקובי טוען שהגידול המשמעותי הזה סייע ליקב "לסיים שנה טובה, במגמה די חיובית, די יציבה", על אף האיפּוס המוחלט, כמעט, של הפעילות בעולם האירוח – במסעדות, בברים, בבתי הקפה, בבתי המלון ובאירועים.
עם הכניסה ל־2021, שאלת השאלות היא מועד החזרה לשגרה. "האופטימיים מדברים על מארס־אפריל", אומר יעקובי, וממשיך בקו האופטימי: "בעולם צופים חזרה לצמיחה בתחום היין. ואצלנו, בתבור, אם את 2020 סיימנו בצורה מאוזנת בלי פעילות בסגמנט חשוב כל כך, של תחום האירוח, אז כשהוא יחזור לחיים, תהיה לנו שנה מצוינת".