חיליק גורפינקל מבשל ושותה: ריבוליטה ויין אדום

חיליק גורפינקל מכין את אחת המנות הקלאסיות של טוסקנה. ומוזג לידה את אחד היינות הקלאסיים של ישראל

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
ריבוליטה והר חרמון אדום
ריבוליטה והר חרמון אדום | צילום: חיליק גורפינקל
4
גלריה
ג'יימי אוליבר
ג'יימי אוליבר | צילום: רויטרס

חממו שליש כוס שמן זית וטגנו בו לאט לאט עד ריכוך בצל או שניים, אפשר אחד לבן ואחד אדום, שני גזרים, שלושה מקלות סלרי ואפשר גם כרישה אחת, כולם קצוצים כמובן. כשהירקות מתרככים, אחרי כרבע שעה בערך, הוסיפו גם שלוש שיני שום,  קלופות, ואפשר גם קמצוץ צ'ילי יבש וחופן זרעוני שומר והמשיכו עוד כמה דקות. הוסיפו קופסת עגבניות איטלקיות משומרות במשקל 400 גרם או שילוב בין אחת כזו לעגבניות טריות חתוכות גס והמשיכו עוד כמה דקות. יש מי שיאדה כוס יין לבן יבש בסיר לפני השלב הזה וזה סבבה.

ריבולטה והר חרמון אדום
ריבולטה והר חרמון אדום | צילום: חיליק גורפינקל
יקב רמת הגולן, ירדן, הר חרמון אדום
יקב רמת הגולן, ירדן, הר חרמון אדום | צילום: דניאל לילה
תגיות:
מתכונים
/
בישול
/
ג'יימי אוליבר
/
יקב רמת הגולן
/
סנהדרינק
/
הר חרמון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף