מזג ים תיכון: מהיקבים המובילים באירופה למצפה בגליל התחתון
היינן פייר מיודובניק, אושיה בינלאומית בתחום היין הכשר, עלה לישראל והקים יקב בגליל התחתון. מירה איתן שוחחה איתו על הסיבות למעבר, ועם מנכ"ל היקב על מכירות בימי קורונה. וגם טעמה את המורבדר החדש והמסקרן
סדרת 'תל קאסר', עם העיצוב הצבעוני היפהפה והקלאסי של המעצב איתמר גור, מייצגת את הים תיכוניות, ו-'תל קאסר' הוא השם המקומי בערבית של הגבעה עליה גדלים הכרמים, ומשמעותו: 'הגבעה של הארמון'. הסדרה נולדה בשנת 2016 בעקבות הנטיעות של 2013. היין האדום נעשה מהזנים גרנאש וסירה והלבן מרוסאן. בימים אלה יוצא יין אדום חדש בשם 'מורסיר', שאליו נגיע עוד מעט. יינות יקב נטופה הם אלגנטיים, בסגנון העולם הישן, ומאופיינים בגוף מעודן יחסית ובניחוחות וטעמים מורכבים. טעמתי ארבעה מהם.