חיליק גורפינקל מבשל ושותה: דג בקארי ירוק ושאבלי

אחרי שלושים ומשהו שנות בישול, הוא מבין שכבר לא יהפוך לאהרוני או ליריב מבית תאילנדי. אבל זה לא מנע מחיליק להכין דג בקארי ירוק - לא תאמינו כמה זה קל, ולפתוח לידו את אחד היינות האהובים עליו בעולם

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
דג בקארי ירוק
דג בקארי ירוק | צילום: חיליק גורפינקל
4
גלריה

אוכל אסייתי הפך בשנים האחרונות לאחת מברירות המחדל הכי נפוצות בישראל. אני לא מדבר על אגרול ברוטב זרחני ואפילו לא על סושי. אני מדבר על מנות תאילנדיות מתוחכמות ומורכבות להפליא שליהודי זקן כמוני כבר אין שום סיכוי לזכור את שמן. איך אני יודע? טוב ששאלתם. התשובה, בניגוד למנות, קלה מאד להבנה. במכולת שלי (אז מה אם זה בעצם סניף של שופרסל. זו עדיין מכולת, עובדה, אני מכיר את כל עובדיה בשמם ועם חלקם אני מנהל יחסי קרבה יוצאי דופן), יש כבר מחלקה אסייתית. עם שלושה סוגי משחת קארי, דפי אצות לסושי, שני סוגי חלב קוקוס ומה לא.

אהרוני
אהרוני | צילום: יונתן בן חיים
כריסטוף ז''ל
כריסטוף ז''ל | צילום: רויטרס
כריסטוף פאטריס, שאבלי
כריסטוף פאטריס, שאבלי | צילום: סנהדרינק
תגיות:
מתכונים
/
דגים
/
יין
/
סנהדרינק
/
יין לבן
/
שאבלי
/
שרדונה
/
יין צרפתי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף