הטרנד: איך הפך המשקה הוותיק לזה שכולם מדברים עליו?

יצאנו לחפש את הטרנד הבא ומצאנו משקה מהמאה השמונה-עשרה. דמויות מפתח בתעשיית המשקאות והאירוח, מגלים למירה איתן את סודות ההצלחה הנוכחית של הוורמוט

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
52 Vedetta - וורמוט ישראלי
52 Vedetta - וורמוט ישראלי | צילום: מירה איתן
5
גלריה
יוליוס, וורמוט יבש
יוליוס, וורמוט יבש | צילום: באדיבות המזקקה
גנצ'יה וורמוט לבן
גנצ'יה וורמוט לבן | צילום: יח''צ
וורמוט ישראלי - התערובת הסודית
וורמוט ישראלי - התערובת הסודית | צילום: אייל דרורי

בין הוורמוטים המיובאים, בתוספת למרטיני ולצינזאנו הוותיקים והמוכרים, אנחנו מוצאים את גנצ'יה האיטלקי, שהטעם המתקתק שלו והארומות הקטיפתיות מתאימים לחיך הישראלי. גונזאלס ביאס שמגיע מהעיר חרז שבדרום ספרד, שם מייצרים ורמוטים לפי מתכונים מקוריים מהמאה ה-19, בתוספת לשרי המפורסם טיו פפה.

בשנה האחרונה לצד המותגים הוותיקים נכנסו לשוק גם משקאות של יצרנים קטנים וארטיזנליים. אחד מהם הוא מנצ'ינו, מחבל פיימונטה שבאיטליה, המתמחה בוורמוטים מעודנים בתיבולים יוצאי דופן ובמתיקות מעודנת, ומתבסס על מרכיבים בוטניים נדירים מרחבי העולם. לצד הוורמוט היבש של מנצ'יני בולט גם מנצ'ינו סאקורה שיוצר בהשראת פריחת הדובדבן ביפן.

קוקטייל נגרוני
קוקטייל נגרוני | צילום: שעות שמחות
תגיות:
קוקטיילים
/
ברים
/
סנהדרינק
/
וורמוט
/
מרטיני
/
נגרוני
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף