הטרנד: לייק ושרי

האפריטיף מדרום ספרד הוא אחד המשקאות המתאימים ביותר למזג האוויר שלנו. מירה איתן יצאה לברר האם יש לו סיכוי להפוך משקה הטרנדי הבא

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
מעריב אונליין - זכויות יוצרים
מעריב אונליין - זכויות יוצרים | צילום: מעריב אונליין
4
גלריה
יין וברבוניות על המדרכה בבסטה
יין וברבוניות על המדרכה בבסטה | צילום: אסנת גואטה
לה אוטרה
לה אוטרה | צילום: אנטולי מיכאל

ישנם סוגי שרי שונים, פינו – שרי יבש קל, חיוור ועדין. מנזניה – חליטת פרחי בבונג, שרי עדין מאוד, פריך ורענן, בהיר וארומטי. אמונטיאדו – שרי כהה יותר ומחומצן, עם אחוז אלכוהול גבוה יותר לרוב. אולורוסו – מיושן לזמן ארוך יותר, זהוב כהה, מתקתק ועשיר עם ניחוחות אגוזיים ושמריים ואחוז אלכוהול גבוה יחסית. פאלו קורטדו – נדיר יותר, יבש, עדין וגם עשיר ומורכב. ויש גם שרי מתוק, לרוב מענבי פדרו חימנז או מוסקט.

שרי טיו פפה
שרי טיו פפה | צילום: יח''צ
תגיות:
שרי
/
קוקטיילים
/
סנהדרינק
/
יין ספרדי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף