לפני כמה שבועות נתקלתי באייטם משעשע מאחד ממגזיני הקולינריה הידועים בעולם. יינות כתומים, על פי אותו אייטם, הפכו להיות שם דבר בקרב חובבי היין בארה"ב בשנה החולפת, אלא שבעיה גדולה ליוותה את אנשי השיווק והיא שאי אפשר לנקוב מבחינה חוקית ומסחרית בשם המפורש "יין כתום" על התווית. הסיבה? המונח יין כתום, עשוי לבלבל אנשים ולגרום להם להאמין שהיין עשוי מתפוזים.
גם יקב בנימינה עשה בסדרת רזרב, רוסאן כתום חמוד לחלוטין עם מחיר מאד עממי, ובהחלט משהו שהייתי פותחת בדרינק של לפנות ערב עם גבינות שמנות.
שמעתי שמועות שהכתום הוא הלבן החדש בקיץ הקרוב, אני עדיין לא סגורה על כך שיש משהו שיכול להחליף בקיץ המהביל את הנהירה לרוזה ואת השנין בלאן והסוביניון בלאן מסאנסר שמככבים פה כבר עונה שניה. אני בהחלט חושבת שיינות כתומים הם הרבה מעבר לטרנד, ומשהו שהייתי ממליצה לכל מי שרוצה להפתיע עם משהו מקורי כשהוא/היא מגיעים לאיזו ארוחת ערב.