משהו קר: יינות חדשים מעמק הלואר

התחזית: עלייה ניכרת בטמפרטורות. הפתרון שלנו: יינות ורודים ולבנים מעמק הלואר

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
שריטה סור לואר
שריטה סור לואר | צילום: מאיר בלייך
7
גלריה

עמק הלואר שבצרפת הוא אזור יין גדול ומגוון. נטועים בו יותר מ-750,000 דונם של כרמים מהם מייצרים כמעט את כל סוג היינות שאפשר להעלות על הדעת: לבנים, אדומים, וורודים, מתוקים, יבשים, מבעבעים ועוד. שני תתי האזורים הידועים ביותר בעמק הם: סאנסר ופואי פומה. הראשון בצדו המערבי של נהר הלואר  והשני על הגדה מנגד, בשניהם מגדלים בעיקר סוביניון בלאן. לכבוד הקיץ שהגיע, טעמנו כמה יינות שהגיעו לאחרונה לישראל.

רוזה דה לואר
רוזה דה לואר | צילום: יח''צ
סאנסר, גיארו 2020
סאנסר, גיארו 2020 | צילום: אסף לוי

סאנסר לה שנאיי
סאנסר לה שנאיי | צילום: יח''צ
סאנסר לה מנז'לרי
סאנסר לה מנז'לרי | צילום: יח''צ
פואי פומה - לה רושאטה
פואי פומה - לה רושאטה | צילום: יח''צ
מארז הקוקטיילים של ואן גוך
מארז הקוקטיילים של ואן גוך | צילום: יחצ

תגיות:
יין
/
סנהדרינק
/
יין לבן
/
פואי פומה
/
רוזה
/
יין צרפתי
/
סאנסר
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף