הטרנד: כשהרום עולה

הרום הארטיזנלי הכהה כובש את המסעדות והברים, וממשיך להסתער על יעדים חדשים. מירה איתן יצאה לברר איך ולמה זה קורה

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
ג'וני דפ בסרט החדש של שודדי הקאריביים
ג'וני דפ בסרט החדש של שודדי הקאריביים | צילום: יח"צ
4
גלריה
קוקטייל רום אולד פשנד
קוקטייל רום אולד פשנד | צילום: גל סידס
רום זקאפה
רום זקאפה | צילום: יח''צ

"החקלאים החלו לגדל זני סוכר שיתאימו למזקקה, מה שפותח מקום ליצירתיות חדשה" מוסיף אורון, "ויש גם שימוש בתסיסה טבעית, בשמרים מקומיים בלבד ועוד חידושים במוצרים שהם פיתוח אותנטי של המזקקה בה הם מיוצרים. בכל אי בקריביים אפשר למצוא סגנון שונה ולכל מזקקה ייחודיות משלה, והעולם הזה הפך להיות עשיר מאוד. אי אפשר היום כבר לזהות טעם אחד מובהק אחיד של רום".

רום אפלטון אסטייט
רום אפלטון אסטייט | צילום: יח''צ

רום אמיתי זוקק לראשונה במטעי הסוכר באיים הקאריביים, לפי המסורת - באי ברבדוס, כשעבדים גילו שאפשר להתסיס את אחד מתוצרי הלוואי של קנה הסוכר, הדבשה (המולסה), ולקבל כתוצאה מכך אלכוהול. בשנת 1620 היו באי כבר יותר מ-50 מזקקות רום המיוצר מסוכר. די מהר זכה הרום לפופולריות גדולה והתפשט לארצות דרום אמריקה וגם  למושבות האירופיות במרכז אמריקה ובצפונה.

רום כהה איכותי ומיושן נעים לשתות כמו כל מוצר מיושן אחר, נקי או עם קרח. כמו כן, רום משחק תפקיד חשוב מאוד בעולם הקוקטיילים. אגב, אחד האנשים שעשו לרום את יחסי הציבור הטובים ביותר היה הסופר ארנסט המינגווי, חובב רום מושבע, שטבע את האמרה "לעתים אדם אינטליגנטי נאלץ להיות שיכור כדי לסבול חברת טיפשים".

תגיות:
סנהדרינק
/
רום
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף