ומה עם אחוז האלכוהול? עד כמה הוא משמש פקטור בסיפור? ארביב: "מבחינתי, זה רק מספר. אבל צריך להבין מה המספר מביא איתו. יין בעל 15 אחוזי אלכוהול, שהוא רחב, רב גוני, מספק את הספקטרום – אין בעיה איתו. אבל לרוב זה לא קורה, ודאי לא באקלים חם".
קובי ארביב לא מדבר במונחים של חזון וחינוך, ועם זאת, הוא שואף להרגיל ישראלים לעובדה שיש פה עוד עולם, מגוון יינות אדומים שאפשר לצרוך בימי קיץ חמים. "וזה אפשרי. אנשים יבינו מה נכון להם לשתות בזמנים שונים, ומה נכון להם לשתות עם אוכל, במקרים שונים".
והנחתום עצמו, מה שותה בקיץ? "אני שותה לבנים, ורודים, מבעבעים – וגם אדומים קיציים. אני נמנע מיינות כבדים. זה לא החך שלי, גם בחורף".