לוקחים את הקיץ בקלילות: יינות אדומים לימים החמים

"לבנים בקיץ, אדומים בחורף", זה כל כך 2010. קובי ארביב, שמהיינות האדומים שהוא עושה אפשר ליהנות גם באוגוסט, מספר לנו מה הופך אותם לכאלה

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
יין אדום, בריאות
יין אדום, בריאות | צילום: אינגאימג
3
גלריה

ומה עם אחוז האלכוהול? עד כמה הוא משמש פקטור בסיפור? ארביב: "מבחינתי, זה רק מספר. אבל צריך להבין מה המספר מביא איתו. יין בעל 15 אחוזי אלכוהול, שהוא רחב, רב גוני, מספק את הספקטרום – אין בעיה איתו. אבל לרוב זה לא קורה, ודאי לא באקלים חם".

רקנאטי, ביתוני
רקנאטי, ביתוני | צילום: עמרי מירון
יונתן אדום  // יקב רקנאטי
יונתן אדום // יקב רקנאטי | צילום: עומרי מירון

קובי ארביב לא מדבר במונחים של חזון וחינוך, ועם זאת, הוא שואף להרגיל ישראלים לעובדה שיש פה עוד עולם, מגוון יינות אדומים שאפשר לצרוך בימי קיץ חמים. "וזה אפשרי. אנשים יבינו מה נכון להם לשתות בזמנים שונים, ומה נכון להם לשתות עם אוכל, במקרים שונים".

והנחתום עצמו, מה שותה בקיץ? "אני שותה לבנים, ורודים, מבעבעים – וגם אדומים קיציים. אני נמנע מיינות כבדים. זה לא החך שלי, גם בחורף".

תגיות:
קיץ
/
יין
/
יין אדום
/
יין ישראלי
/
סנהדרינק
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף