אני זוכרת, לפני כשנה, את ההתרגשות שאחזה בי כשהכריזו על הברמן הטוב ביותר בישראל, לא בגלל שזה היה אחד האירועים הראשונים אחרי הקורונה, לא בגלל הדרינק המושלם שהיה לי ביד אלא בגלל שמולי עמדו שלושה חבר'ה צעירים שעלו לגמר המיוחל, סביבם עוד חבר'ה בגילאי ה- 25 -30 כולם לבושים מגניב ומושקע ובמקום לשבת באיזה בר או על האינסטוש הם התאספו פה כדי להיות חלק מאחד המקצועות העתיקים שחווה פריחה מדהימה בשנים האחרונות.
"להיות ברמן זה לא רק למזוג משקה וללכת" מסביר לייזגולד, "להיות ברמן, מיקסולוג, איש אלכוהול, זה להיות אדם שמבין עם מה הוא עובד ומול מי. להבין את חומרי הגלם שיש לך ביד, לדעת איך הם עובדים בשילוב חומרי גלם אחרים, אילו טעמים ניתן להפיק מהם, לדעת מה האדם שמולך אוהב לשתות ואיך, מה יגרום לו להנאה מושלמת שהלגימה הזו תיחקק אצלו במוח.
היום כשופט בתחרות וכבעלים של בר אני מבין שאני רוצה שיהיו אצלי אנשים שמסוגלים לתת לי יותר. מיקסולוג, כמו אומן, צריך להבין מה הוא עושה ולדעת להשתמש בטכניקות כדי לייצר מאסטרפיס, להבין את התהליך ולא לאמץ ישר את התואר "מיקסולוג" ולחשוב שאם מלמדים אותו 5 קוקטיילים, איך לעשות ריח מגניב וקישוטים, הוא כבר יודע הכל.
והעולים לגמר הם...
אל הגמר הגדול הגיעו 3 בלבד, עם נציגות מרתקת של נשים והמגזר הערבי:
השנה הולך להיות אירוע מיוחד בו כל מתמודד יקבל לערב אחד בר משלו, חלל ריק אותו הוא יצטרך לעצב מבחינת עיצוב פנים, עיצוב תפריט אוכל ואלכוהול וכמובן לתפעל אותו ואת אנשי הצוות שלו. סטייל "המסעדה הבאה " ואל האירוע הזה יוכלו להגיע גם אנשים לא מהתחום - הולך להיות שואו מטורף, זה בהחלט אתגר רציני ואני אישית מחכה בכליון עיניים לראות מי ייקח את הגמר