אני לא מאיטליה, האפרטיבו שלי כן

תרבות האפריטיבו האיטלקי - הדרינק אחרי העבודה, היא בדיוק הדבר שכל ישראלי זקוק לו. אמנם זה לא תפס חזק עדיין אבל ב"לה -טיגרה" לוקחים את זה למקום הכי כיפי וטעים שיש

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונלייןמעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
כל זה בחינם. אפריטיבו בלה טיגרה
כל זה בחינם. אפריטיבו בלה טיגרה | צילום: דפנה רומונובסקי
3
גלריה

תמיד כשאני בחו"ל, הניחוש הראשון של המקומיים הוא שאני מגיעה מאיטליה. אין לכך סיבה אמיתית נראית לעין, אך תמיד ניכסתי את זה כמחמאה ואז גם הרשיתי לעצמי להפליג בדמיונות על שגרת היום האיטלקית המדומה שלי: קמה בבוקר לעבודה, נחה בצהריים, עובדת עוד שעתיים, הולכת לאפרטיבו השכונתי הקבוע עם החבר'ה ולבסוף מקנחת בארוחת ערב של פסטה מעשי ידי אמי המוכשרת (והיא לא סתם אמא, היא "מאמא", כזו עם סינר משובץ ושרירי ידיים שמעידים על שנים של עבודת לישת בצק).  אחחח איזה חלום מושלם.

לכן, זה היה נדרש שה"אפרטיבו" שלהם יעשה עלייה ראויה לארץ הקודש. לצערי זה עוד לא ממש קרה. בעוד אחיו האחר מהניכר – מנהג ה"שעות השמחות" (happy hour) מצא את מקומו כאן יותר בקלות, הגרסה האיטלקייה והנינוחה יותר עוד לא מצאה את מקומה הקבוע כאן- עוד לא למדנו להרגע כמו שצריך. אבל יש גם אופטימיות באוויר, ומרגישים שינוי, כי הקהל הישראלי תמיד מחפש להשתדרג, לגוון והוא גם קצת בוגר ובשל יותר, פחות מחפש "כוס ללא תחתית", אלא מעניין אותו גם מה שמסביב לה.

אז ב"לה-טיגרה", הפיצריה הנאפוליטנית המעולה והנעימה בפלורנטין, הרימו את הכפפה והרימו "אפרטיבו" קלאסי לתפארת לא כדאי לכם ללפספס.

אפריטיבו באיטליה
אפריטיבו באיטליה | צילום: foodiesfeed.com

אז נחזור לפלורנטין, תל אביב, ישראל.

"לה טיגרה" היא פיצרייה שעיקר גאוותה זו הקפדה על חומרי גלם ועל מסורות נאפוליטניות אמיתיות. כל חומרי הגלם מיובאים מהמולדת הגלוטנית ביותר באירופה, לרבות העגבניות, המלח ובקרוב אפילו המים (כן, מה שקראתם). זה ניכר גם בטעם של הפיצה. ואכן, טאבון הטיגריס של "לה טיגרה" שניצב במרכז המסעדה - גדול, צהוב מרשים ומכוסה בחברבורות שחורות - כבר הפך לסמל היכר ומפיק את אחת הפיצות הכי טובות בעיר.

דרינק של אחרי עבודה. לה טיגרה
דרינק של אחרי עבודה. לה טיגרה | צילום: סיוון נוימרק

גילוי נאות, יאמר בכנות כי מכיוון שהאפרטיבו עבד מעולה והתיאבון נפתח, וגם מכיוון שקשה לשבת ב"לה טיגרה" לראות את הפיצות שלהן יוצאות מהתנור ולא להזמין - התגלגלנו גם להזמנה של שתי פיצות מהטאבון שלהם. זה לא חובה, ולא הכרחי. אבל בזכות זה גם נשארנו עוד שעתיים לדבר, לשתות ולאכול פיצה נאפוליטנית מנחמת בקור המדומה של תל אביב ולרגע שוב חזרתי לדמיין שאני איטלקייה, וגם להסכים שככה זה נהוג אצלנו האיטלקיים באפרטיבו.

אפרטיבו בלה טיגרה | שני-חמישי, 17:00-19:00 | ידידיה פרנקל 9, תל אביב | לא כשר | הזמנות בטלפון 03-6325359 ובאתר אונטופו

תגיות:
אוכל איטלקי
/
אפריטיף
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף