הפלוס התזונתי: טיפים מקוריים מהמטבח האיטלקי וההתמודדות עם אחרי החגים

רומי נדלר, בת 35, גרושה + 2, מעין שריד. מעבירה סדנאות פסטה ואוכל איטלקי: "אוכל בשבילי זה... החיים"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
אסם | צילום:
רומי נלר. צילום: מתן כץ
רומי נלר. צילום: מתן כץ | רומי נלר. צילום: מתן כץ

צרור בזיליקום. כ-50 גרם עלים

חצי כוס שמן זית איכותי

6 כפות גבינת פרמיז׳אנו רג׳אנו מגוררת

2 כפות גבינת פיקורינו

2 שיני שום

כף צנוברים (טבעיים, לא קלויים)

חצי כפית מלח גס

מתחילים בכתישת השום, מוסיפים מעט גרגירי מלח גס ואת הצנוברים עד קבלת קרם.

לאט לאט מתחילים לכתוש את עלי הבזיליקום.

מוסיפים באיטיות את הגבינות, ולבסוף את שמן הזית.

עובדים באיטיות עם המכתש והעלי (או שפשוט טוחנים הכל יחד במעבד מזון...)

רומינה אל-לה קוצ'ינה. צילום: מתן כץ
רומינה אל-לה קוצ'ינה. צילום: מתן כץ | רומינה אל-לה קוצ'ינה. צילום: מתן כץ

חזרנו לשגרה אחרי הארוחות והמפגשים החגיגיים. התקופה שאחרי החגים כבר כאן ויחד איתה מגיע גם חשבון הנפש של כל אחד ואחת מאיתנו - איך חוזרים לשגרת ארוחות מסודרת? איך משפרים את הרגלי האכילה ואיך מאזנים את עודפי החגים? כמו כן, אם גם לפני החגים לא הייתם לגמרי מרוצים מהרגלי האכילה שלכם, זה בדיוק הזמן לאמץ הרגלים טובים יותר. זכרו, לוקח זמן להטמיע הרגלים חדשים וסוד ההצלחה טמון ביכולת ההתמדה שלכם.

1. להקשיב לגוף: זה הזמן לאמץ או לחזק הרגלי אכילה קשובה ולתת לתחושות השובע והרעב להנחות אתכם בבחירת המזון המתאים ואופן האכילה.

2. לא לדלג על ארוחות: הקפידו על שלוש ארוחות עיקריות ולפחות שתי ארוחות ביניים. המאתגרת ביותר היא ארוחת הבוקר שרובנו נוטים לדלג עליה משיקולי זמן. המחיר של דילוג על ארוחת הבוקר יכול להשפיע על תפקודכם לאורך כל שעות היום ועשוי לגרור רעב מתמשך המעודד אכילת יתר.

3. לגוון: מזונות שונים מכילים רכיבי תזונה שונים, ולכן רצוי בכל יום לשלב מזונות משש קבוצות המזון העיקריות: דגנים, בשר וקטניות, חלב ומוצריו, שמנים, פירות וירקות. העדיפו דגנים מלאים או דגנים המועשרים בתוספת סיבים תזונתיים, כמו סדרת התוספות של אסם פלוס.

4. לשלב המון ירקות בכל צורה וצבע: הם טעימים, משביעים ומכילים ויטמינים ומינרלים החיוניים לבריאותנו. ירקות מצבעים שונים מכילים רכיבים תזונה מגוונים, ולכן מומלץ לשלב ירקות במגוון צבעים ובמגוון צורות הכנה: טריים, מבושלים, מאודים, צלויים ואפילו מיובשים.

5. לשתות מספיק מים: המינון המומלץ למבוגר הוא 10 כוסות מים ביום. מעבר לסגולותיהם הבריאותיות ולהשפעתם המיטבית על תהליכי העיכול ועל חילוף החומרים, למים יש גם השפעה על המראה החיצוני ועל גמישות העור.

תגיות:
תזונה נכונה
/
אסם
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף