לכולנו ברור שהכי טוב לאכול ירקות כשהם טריים ובסמוך למועד הקטיף כדי לשמור על הערכים התזונתיים, אך כדאי לדעת, שזה לא תמיד נכון, וכדאי להכיר עוד שיטות להוספת ירקות לתפריט התזונתי שלכם.
מומלץ גם להקדיש תשומת לב לאופן הבישול של הירקות. למשל, בעת הבישול, הוויטמינים והמינרלים שבירקות מתמוססים ונספגים במי הבישול, ולכן כדאי לשמור אותם ולהשתמש בהם בדומה למרק. בנוסף, ישנן שיטות בישול מהירות שפוגעות פחות בהרכב התזונתי של הירקות, כמו אידוי או הקפצה.
דרך נוספת להגדיל את צריכת הירקות היומית שלכם היא להיעזר במוצרי מזון מוכנים, בעלי תכולת ירקות גבוהה, כמו שניצל ברוקולי ותרד של טבעול, או סדרת המזטים של צבר, המכילה כ־50% ירקות, ובמוצרים מסוימים אף יותר. לפני צריכה של מוצרי מזון מוכנים המכילים ירקות, מומלץ לקרוא את התווית כדי ללמוד על אחוז הירקות במוצר.