הצצה לסיר: מה מתבשל בקפה אסיף?

"סיר של בית" מביא לקפה אסיף בשלנים ביתיים לצד שפים מקצועיים ושואף דרכו להציג חלק מהתרבות המגוונת והעשירה של המטבחים הביתיים בישראל

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
סירים של בית בקפה אסיף
סירים של בית בקפה אסיף | צילום: יחצ

מסורת חדשה מתבשלת בקפה אסיף: מדי יום שלישי, קפה אסיף מארח בשלנים ובשלניות ביתיים או מקצועיים מכל רחבי הארץ ומכל תרבויות האוכל בישראל לסרוויס צהריים מיוחד. בכל שבוע, בשלן אחר יבשל במקום סיר גדול ומנחם של הבית שלו.

עד כה התארחו במטבח של קפה אסיף הבשלנית הסורית סיגי מנטל עם תבשיל מדיאס חצילים; המתכונאית והאופה רינת צדוק עם סיר קציצות עוף ומנגולד לצד קוסקוס; וכן הבשלנית האילתית בריג'יט שופן שהגישה בולט, קציצות תוניסאיות. בהמשך צפויים להתארח גיל אקרמן, ניסים זלייט, ברק אהרוני, אביעד פלד ועוד.

אסיף הוא ארגון ללא מטרות רווח - מייסודם של Start Up Nation Central ו- Jewish Food Society - הפועל בצומת שבין מסורת לחדשנות, ומטרתו לסייע לצמיחתה ותיעודה של תרבות האוכל המגוונת בישראל. בתחומיו פועלים ספרייה קולינרית, גלריה לתערוכות מתחלפות, חווה לימודית, וכן קפה אסיף הכולל מעדנייה ומסעדה שחוגגים מסורות בישול וחומרי גלם מקומיים, ותפריטיהן משקפים את עולמות העשייה והמחקר של המרכז. בנוסף, אסיף פעיל גם במרשתת עם אתר תוכן בשלוש שפות ובו סיפורים, כתבות ומתכונים.

תגיות:
אוכל ביתי
/
קפה אסיף
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף