"אנחנו רואים שהמלחמה גרמה לזה שיש פחות בידוק על הגבולות, המגמה של פיזורי החיסונים והפיתיונות האוראליים השתנתה, כי כבר אי אפשר היה לחלק באזור הגבול בצפון ממטוסים באוויר בגלל המלחמה. אז פיזרו אותם ידנית או רגלית, וגם זה בנגלות גדולות", הסבירה. "יש כלבת בלבנון, יש כלבת בסוריה וגם כלבי בר וגם תנים ושועלים עוברים בחופשיות את הגבול. היישובים היו ריקים, אז הם יכלו יותר להתקרב ולאכול וללכת בחופשיות ובעצם להדביק".
"גם ראינו הרבה מקרים של חיילים ופעילים שעם לב מאוד טוב וחומל ראו כלבים מסכנים מעבר לגבול או בגבול הצפון ורצו להביא אותם למרכז. הם לא הבינו את המשמעות ואת הסכנה לעצמם ולמשפחותיהם להביא כלב מאזור נגוע. יש לי אהבה מאוד גדולה לבעלי חיים, אבל צריך קודם כל לשמור על הבטיחות שלנו ושל המשפחות שלנו ולקחת לבדיקת וטרינר לפני שמכניסה הביתה. בגלל המלחמה, אנשים היו יותר בבתים ופחות בחוץ והם היו פחות ערים למה שקורה בחוץ, לכלבים המשוטטים, לתנועה של בעלי החיים ואנחנו רואים את זה. אומנם רואים זאת זה כמעט שנה וחצי אחר כך, אבל רואים עלייה מאוד מאוד גבוהה במקרי כלבת".
ד"ר אלרון הודיעה, כי בעקבות העלייה במקרי הכלבת, הוחלט על תגבור האכיפה והסיורים היוזמים במטרה לאתר כלבים משוטטים. "חשוב מאוד לחסן את הכלבים, ואנחנו מקיימים מבצעי חיסונים וגם מתקשרים לבעלי הכלבים, כדי להודיע להם שתוקף החיסון והרישיון עומדים לפוג". היא אף התריעה כי "במידת הצורך יוטלו קנסות כספיים". הקנס על החזקת כלב ללא חיסון כלבת עומד על 1,500 שקל, והכנס על החזקת כלב ללא רישיון בתוקף עומד על 500 שקל.
"אחוזי החיסון בגוש דן גבוהים. ברמת גן ובגבעתיים הם עומדים על 87%, אבל גם ישנם כלבים משוטטים שאין לנו מידע בנוגע לחיסון שלהם", ציינה. היא הוסיפה כי כי גברה תופעת נטישות הכלבים. "הכלבייה אצלנו מלאה ואנחנו מקיימים מבצעי אימוץ עם עמותות, כדי למצוא בית חם לכל כלב", היא אמרה.