כששורדי מסיבת הנובה מתקשרים לעירייה ברמת גן, הם לא נתקלים בהעברות בין מחלקות או בתורים ארוכים. יש להם כתובת אחת, אישית וזמינה - עובד סוציאלי ייעודי שתפקידו המוגדר הוא רק הם. זה נשמע מובן מאליו, אבל בפועל מדובר במהלך ראשון מסוגו בישראל.
באופן תקדימי ולראשונה בישראל, מזה כחצי שנה מממנת עיריית רמת גן עובד סוציאלי שתפקידו הוא ליווי שורדי מסיבת הנובה ונפגעי טבח השבעה באוקטובר המתגוררים בעיר. ברמת גן כ-100 שורדות ושורדים, ומתוך הבנה של היקף הקשב הנדרש לטיפול, הצורך בליווי פרטני, אישי ומותאם לצרכיהם, תוך הקפדה על זמינות וגמישות מלאה, החליטה העירייה להקצות עובד ייעודי לתחום.
התזמון הוא לא מקרי. בשעה שהמדינה עדיין לא קיבלה החלטה מלאה כיצד לטפל ובאמצעות אילו שירותים רגשיים וחברתיים לתמוך בשורדי הנובה, עיריית רמת גן פורצת דרך בהכרה בצורך בטיפול ייעודי בשורדי הטבח.
ללא תורים, ללא תנאים
השירות העירוני פועל מתוך תפיסה שכל שורד זכאי לליווי, ללא קשר להכרה כנפגע איבה או לקיומם של הליכי שיקום אחרים. הדגש הוא על נגישות וזמינות, ללא התחייבות לפגישות קבועות, עם אפשרות לפנייה גם באמצעים דיגיטליים כמו וואטסאפ. בכך מבטיחה העירייה שכל שורד יקבל מענה אנושי, מותאם ובקצב שנכון עבורו.
בנוסף, העירייה מסייעת לשורדי הנובה במיצוי זכויות מול הביטוח הלאומי, הקרן לנפגעי טרור וגורמי ממשל, לצד ליווי בתהליכים מול עמותות ייעודיות ומרכזי טיפול. העירייה מסייעת גם בהשתלבות בקבוצות תמיכה קהילתיות ויוזמות חברתיות.
את התכנית מוביל בחצי השנה האחרונה העובד הסוציאלי אור צדיק, שפועל מסביב לשעון למען נפגעי הנובה, במקביל לשירותו במילואים כקצין מודיעין בגדוד לוחם.