האם תהליכים לאישור תוכניות במסגרת התחדשות עירונית ברמת גן יקוצרו? לאחרונה אישרה מועצת העירייה גיוס שני בודקי תוכנית נוספים. זאת, במסגרת הסכם עם הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית ובמימון חלקי שלה. התקציב לתוספת שני הבודקים יעמוד על כ-526 אלף שקל בשנה, והוא הובא לאישור מחזיק תיק הכספים בעירייה אלי מוסרי, כאחד מסעיפי תוספות ועדכונים לתקציבי הפיתוח והתקציב השוטף.
בנוסף, אושר לעדכן את שכר עובדי המנהלת להתחדשות עירונית בעירייה, וכן להגדיל את ההוצאות המשפטיות ואחזקת המשרדים עבור המנהלת, בשל הגידול בנפח עבודתה. ראש העירייה כרמל שאמה הכהן העריך, כי הוספת שני הבודקים עשויה להביא לקיצור לוחות הזמנים, מרגע הגשת התוכנית עירונית ועד לקבלת ההיתר.
בתוך כך, מועצת העירייה אישרה תוספת תקציב בסך כ-3.6 מיליון שקל להשלמת הקומה המוקצית לעירייה בבניין ההסתדרות, ברחוב הרצל פינת קריניצי, שתהפוך למרכז שירות. ההערכות הן, שהתקציב הכולל של הקמת מרכז השירות החדש של העירייה יסתכמו בכשמונה מיליוני שקלים.
בנוסף, אישרה מועצת העירייה גם תוספת תקציב בסך כמיליון שקל לצורך בחינה וטיפול במבנים מסוכנים בעיר. מהנדסת העיר סיגל חורש הבהירה, כי התקצוב נועד לפעילות חירום בלבד, כמו עבודות ההריסה שבוצעו לאחרונה ברחוב סמדר בשיכון ותיקים, בשל סכנת קריסה. העבודות מומנו על ידי העירייה, שתגבה את הכספים עבור ההריסה והפינוי מהדיירים.
מועצת העירייה אישרה גם תקציב בסך כמיליון שקל להקמת מנהלת לפיתוח מזרח העיר. במסגרת זו, יבוצעו פעולות של תכנון וביצוע לקידום פרויקטים, שיווק מתחמים, איתור יזמים ותהליכי תכנון ופיתוח תשתיות. עם זאת, הקרקעות במתחם משווקות על ידי רשות מקרקעי ישראל והעירייה, שאמורה לנסות לקדם פרויקטים של מתחמי תעסוקה, כמו מרכז הפיתוח הטכנולוגי הרפואי, שיוקם ביחד עם בית החולים שיבא.