לא מדובר ברשלנות אלא בפשע: צמרת צה"ל - פישלתם בענק | אבי אשכנזי

גם אם הממשלה כשלה, והיא כשלה, אני מצפה מהדרג הצבאי לא לשבת ולשלוח מכתבים. הם לא פקידים, הם חיילים לוחמים. היה עליהם להיערך לנוכח האיום

אבי אשכנזי צילום: אבשלום ששוני
תיעוד מפעילות הכוחות ברצועת עזה | צילום: דובר צה"ל

הגדרה המשפטית הפשוטה של רשלנות בוויקיפדיה היא: ״התנהגות שבמהלכה אדם גרם נזק מבלי שהיה מודע לטיב מעשיו, לנסיבות או לתוצאות המזיקות של התנהגותו, כאשר האדם הסביר היה יכול להיות מודע לפרטים אלו בנסיבות דומות״. כלומר אם האדם היה מודע לתוצאות מעשיו או יכל לחזות אותם כבר לא מדובר ברשלנות אלא בפשע.

נתניהו באמ''ן
נתניהו באמ''ן | צילום: חיים צח לע''מ

לא תגברו בכוחות מילואים. לא עצרו יציאות לחופשה של חיילים במערך הלוחם, במערכי ההדרכה והכשרה. לא העלו את רמת הכוננות וכמות המטוסים והמסוקים בחיל האוויר. לא העמידו עוד ספינות דבורה מול עזה ומול ראש הנקרה בצפון. לא קיימו ״משחקי מלחמה״ עם המשטרה, עם רכזי הביטחון של הישובים. לא שינו את רמת הכוננות בישובים, לא הנחו לפתוח נשקיות.

אישרו את קיום מסיבת הנובה עם אלפי חוגגים מטרים מהגבול. אפשרו אירועי טיולים וספורט באשכול ובשער הנגב. אני לא מצביא צבאי, אני לא גנרל. אני אזרח פשוט. רובאי בשורות המילואים בצה״ל. הידע הצבאי שלי מוגבל מאוד, אבל אני יודע דבר אחד. שבסדיר וגם במילואים נשארתי אין ספור שבתות וחגים בכוננות, גם בגבול לבנון וגם בעזה.

רצועת עזה
רצועת עזה | צילום: אריה לייב אדאמס, פלאש 90

גם אם הממשלה כשלה, והיא כשלה, אני מצפה מהדרג הצבאי לא לשבת ולשלוח מכתבים. הם לא פקידים, הם חיילים לוחמים. היה עליהם להיערך לנוכח האיום ולא להסתפק ב-400 או 500 חיילים בקו עזה. צמרת צה״ל פישלתם בענק. זה הזמן שלכם להרכין ראש ולראות איך בונים צבא אמיתי שלא רק שולח מכתבים אלא נערך מבצעית למנוע ולהדוף את המתקפה הבאה של אויבנו כנגדנו.

תגיות:
מלחמת חרבות ברזל
/
שבעה באוקטובר
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף