הביקור אמנם לא יושפע מפרישת ביידן ברמה הטכנית, אך יושפע ממנה מאוד ברמה המהותית. נתניהו התכוון לשאת נאום ממלכתי ולא מאיים על הדמוקרטים, על מנת להעביר מסר של שלום, ובכך בין היתר, לתרום מעט לטובת הקמפיין של הנשיא ביידן, מתוך הנחה שהישארותו של ביידן במרוץ תגדיל את סיכויו של טראמפ לנצח בנובמבר. ביידן מצידו, היה אמור להשליט סדר וממלכתיות בשורות הדמוקרטים, שיהיו נוכחים בנאום נתניהו בקונגרס.
הודעת הנשיא ביידן טרפה קלפים רבים, בין היתר - היא בוודאי תגרום לבלגן בשורות הדמוקרטים. הבלגן ואי הסדר הזה, קרוב לוודאי יבואו לידי ביטוי גם בהתנהגות הדמוקרטים במהלך נאומו של ראש ממשלת ישראל בקונגרס.
נתניהו יטוס לארצות הברית, כאשר בהירות מסוימת הוחלפה בין רגע באי ודאות מוחלטת. נתניהו בהחלט ינסה להפיק את המקסימום האפשרי גם מהמצב הזה, ועדיין - מועד הביקור, שאמור היה במקור להתקיים בחודש יוני, לא מאוד מיטיב עם בנימין נתניהו.