דני, מפכ"ל שלו מוצלח? כך פגע בן גביר במועמד שלו לשוטר מס' 1 | אלון חכמון

גם אם השר לביטחון לאומי רוצה להעניק גיבוי ולכאורה זהו מעשה חשוב טוב היה אם שומר על צניעות. העירוב של השיקולים הפוליטיים בסופו של דבר פועלים בעוכרם

אלון חכמון צילום: ללא קרדיט
איתמר בן גביר תוקף את המפכ"ל והיועמ"שית | צילום: ללא קרדיט

הפעם בן גביר ממהר לחבק את קצין המשטרה וזאת תוך כדי חקירה במח"ש מה שהוביל כאמור לתגובות זועמות ולמען האמת בצדק גם אם סנ"צ פולק התנהל בצורה מדויקת ובהתאם לחוק. ראשית, במערכת ציבורית חייבים לתת אמון גם בגוף החוקר כמו מח"ש לפחות בשלבי החקירה הראשונים כדי להוסיף רעשי רקע מיותרים שמגיעים בסופו של דבר לאוזניים רבות.

קובי שבתאי, איתמר בן גביר
קובי שבתאי, איתמר בן גביר | צילום: פלאש 90

מעבר לכך שמדובר בחקירה שבראשיתה וטרם התקבלו החלטות, גם אם השר לביטחון לאומי מאמין בניקיון כפיו של הקצין המנוסה הוא לא יכול לצאת נגד המערכת והרי בסופו של דבר עם כל הכבוד לשר בן גביר, אם במח"ש ובפרקליטו יסברו שקיימת תשתית ראייתית לעבירות לכאורה שביצע מפקד תחנת חדרה, גם בן גביר לא יוכל לעזור לסנ"צ פולק למעט כותרות בכלי התקשורת וציוצים בטוויטר.

רב פקד מאיר סוויסה
רב פקד מאיר סוויסה | צילום: אבשלום ששוני

אותו בן גביר, יצא אז בהודעות בדבר גיבוי שהוא מעניק לכאורה לקצין המשטרה, תקף את היועצת המשפטית בהרב מיארה שאישרה לחקור אותו באזהרה ואולם, בסופו של יום ואחרי שגם קודם בדרגה בעוד אירוע שספג ביקורת ציבורית, סנ"צ סויסה ייאלץ להתמודד על ניקיון כפיו בבית המשפט בהליך פלילי שמתנהל נגדו, ובן גביר , יישאר במקומו ולא יכול לסייע לקצין המנוסה.

ישנם הסבורים כי גם אם השר לביטחון לאומי רוצה להעניק גיבוי לשוטרים ולקצינים ולכאורה זהו מעשה חשוב טוב היה אם שמר על צניעות, פנה באופן אישי אליהם ואל מפקדיהם וחיזק את ידם. הפרסום וההתכתשות מול מקבלי ההחלטות והעירוב של השיקולים הפוליטיים בסופו של דבר פועלים בעוכרם של הקצינים והשוטרים.

המשטרה חייבת להיות מחוץ לפוליטיקה ולבן גביר יש סמכות להציג את המדיניות והחזון אבל לציבור בכלל ולפוליטיקאים מסביב נמאס שהוא יוצא מוקדם מידי בהצהרת בנוסח "הנחתי, הוריתי, אני מחזק וכו'". הציבור רוצה לשמוע יותר את המפקדים מעניקים גיבוי או לוקחים אחריות ומגנים באירועים שהם מחוץ לחוק ופחות לשמוע את השר וטוב יעשה בן גביר בסיוע יועציו אם ילמד אחרי לא מעט חיכוכים להתעסק בעיקר ולהניח לאנשי המקצוע לפעול על פי שיקול דעת המקצועית בכל אירוע ובכל זירה.

תגיות:
משטרה
/
איתמר בן גביר
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף