"אמת לשעתה": מההכרזות על המיליארדים ועד פרשת הקטינה והכדורגלנים

שר התרבות והספורט טוען שהאוצר ברוב טובו וחסדו הקציב 200 מיליון שקל לסיוע לענף, ומי שקיים יחסים עם נערה בת 15 פלוס־מינוס אומר שלא היה כלום. כולם יודעים שהעסקה רקובה

רון קופמן צילום: מיכה קירשנר
קופמן
קופמן | צילום: איור: ליאב צברי
8
גלריה

הדיבר התשיעי שהביא איתו משה מההר בסיני, מציע כך: "לא תענה ברעך עד שקר". אולם למרות הציווי, נראה שזו המלצה בלתי מחייבת, גם לדתיים חובשי כיפה. מאז הפארטייה הזו של משה, שהייתה או לא הייתה בסיני, נוסף "דיבר" שמטיף לשקר: "אמת לשעתה".

אבל חילי שלנו, בקולו הרך והנעים, מדבר על ערכים ומוסר. אז קודם כל - כפי שאני נוהג לציין תמיד - מוסר זה של דג, טעים דווקא; וערכים תמיד מזכירים לי את המורה שלי מתתיהו. היו לו אצבעות צהובות מניקוטין מעישון סיגריות הרויאל, אבל הוא אמר שזה לא ערכי לעשן. זו הייתה האמת לשעתה, שלא בדיוק עזרה לו. הטקס שלו תם בגיל 50 פלוס, אבל הוא מת ערכי נורא.

חילי טרופר
חילי טרופר | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

עכשיו מי שקיים יחסים עם נערה בת 15 פלוס־מינוס אומר לא היה כלום, אין כלום ולא יהיה כלום, כי ראש הממשלה שלו אומר אותו דבר על האישומים נגדו. שני השחקנים המעורבים עשו את כל השטויות האפשריות מאז הפרסום: הם התייעצו עם חבריהם אם לדווח לבנות הזוג שלהם על הפרשה; הסירו עוקב באינסטגרם מהמעורבות; טענו שלא ידעו מה גילן של הנערות - ואף אחד לא יודע אם המשטרה ניהלה חקירה סמויה לפני ההודעה שהם ייחקרו באזהרה.

מגרש האימונים של מכבי ת''א
מגרש האימונים של מכבי ת''א | צילום: אבשלום ששוני

אבל אז הייתה בהלה באוויר, וכיפוש כל הזמן חששה שאני בדרך לאובדן שפיות שאף פעם לא הייתה לי. "מאמי, רוצה תה עם נענע ושִיבָּה?", היא הגיבה, "אני לא רוצה שתראה חדשות, בוא נראה סרט או נטפליקס. אפילו סרט אלימות לא אכפת לי. רק לא חדשות". אבל ביבי אמר, באמשלי, רק שאף אחד לא יודע איך חולק הכסף. זה סוד כמוס לפרה ולסוס.

עוד אחד שלא האמין הוא רון חולדאי, ראש העירייה של תל אביב. חולדאי לא פראייר, הוא יודע שהתושבים התרגלו לעריצותו, ועכשיו בקורונה אין להם כוח לריב, כי הם שבורים. אז העירייה בראשותו שכחה כמובן שהיא עובדת אצל התושבים, ולא להפך. הג'מעה שלו התחילה בהד־סטרט להעניש את התושבים שגרים בעיר הלבנה.

רון חולדאי
רון חולדאי | צילום: מרים אלסטר, פלאש 90

איתן שוורץ, "השגריר" של פעם, שמח לעזור לי כדי לברר חלק מעשר המכות שמטיל עלינו חולדאי. אז החל מ־31 במאי ועד ל־9 ביוני נרשמו 704 דוחות על הפרות קורונה, בסכומים שונים מ־200 ועד ל־5,000 שקל; פקחי העירייה מספקים תשואה אדירה על עלות העסקתם: בחודש ממוצע הם כותבים 88 אלף דוחות על עבירות שונות לכאורה על חוקי העזר (רישוי עסקים, סדר ציבורי, חריגות בנייה ועבירות חניה. רק את הדוחות על שרי הכלבה, שרצה עם רצועה בגינה, איתן לא כלל. זה בונוס). אלה שווים ל־4% מתקציב העירייה או 217 מיליון שקל בשנה (נתון לא סופי!). תקציב העירייה אגב הוא 5.480 מיליארד שקל בשנה, הכל מגביית מסים.

אמיר אוחנה בטקס קבלת פנים לשר לביטחון הפנים
אמיר אוחנה בטקס קבלת פנים לשר לביטחון הפנים | צילום: דוברות המשטרה

אי לכך ובהתאם לזאת טלפנתי לרן נקש, מאמן אגרוף ואגרוף תאילנדי, כדי להתכונן לקרבות עם הפקחים. הודעתי לו שאני חטייאר כבר, אטי נורא לעומת העבר, הכוח המתפרץ שלי עבר הסתיידות, הג'אב לא משהו, כתף שמאל מנוונת, והאפר־קאט הוא תיאוריה בלבד. שאלתי אותו בכמה אימונים הוא מחזיר אותי לסיבולת שתאפשר לי לחטוף מכות ובעיטות משניים־שלושה פקחים, לפחות.

הוא נחמד נקש, גם עדין, אף שהוא יכול להרוג אדם בנשיפה. אז הוא אמר לי ברכות עדינה: "קוף, אתה סוס מת. אבל אם תבוא אליי למכון ארבע־חמש פעמים בשבוע למשך שנה, תוכל ללכת לאט בזירה במשך 45־30 שניות בלי ליפול ובלי להישען על החבלים. אבל בלי מגע, כן? אתה מבין אותי, נכון?".

הפגנת השמאל נגד הסיפוח בכיכר רבין בת''א
הפגנת השמאל נגד הסיפוח בכיכר רבין בת''א | צילום: אבשלום ששוני

ועוד משהו מאדון סמוצ'קנע: מדוע לא צרחת על כוח מג"ב שבקבוק תבערה הושלך על מכוניתם בידי העבריינים ביצהר? מדוע הם לא ירו בתגובה? אולי כי יש אצלנו חוקים שונים ליידעלך עבריינים ולבדואים עבריינים. אמיר איבגי, לטעמי שליח של חסידי האדון סמוצ'קנע, צרח על נצ"מ במשטרה בשידור שלו בגללי־צה"ל: "מדוע לא מטפלים בבדואים?", וקצין המשטרה לא איבד עשתונות. אני דווקא כמעט כן.

המפגע הציבורי של גללי־צה"ל, שממומן בידי הציבור בחוק מיוחד ביותר מ־40 מיליון שקל בשנה, מגויס רק לאג'נדות שוליות של המגישים בתחנה. ברדוגו המקופל תמידית קורא לאבי ניסנקורן "הפקיד מההסתדרות". לאהובו ביבי הוא לעולם לא יקרא סוכן הרהיטים, כי אסור. אולי נתן אשל לא מרשה. ברדוגו הוא שלוח של בלפור והוא שמנהל את הקרבות של ביבי בגללי־צה"ל, תוך כדי התעללות ביריביו הפוליטיים.

הלאה: רזי ברקאי, שהיה שותף עם העורכת שלו, נורית קנטי, להאזנת סתר למכשירים סלולריים של עו"ד אפי נוה, מטיף לציבור כל בוקר. חבל שהוא לא מטיף על הקשר עם הדס שטייף, שהורשעה לפני כ-20 שנה בעבירות בתחום האזנות הסתר, ופעלה לכאורה להענקת חסינות מפני העמדה לדין לו ולעורכת.

רזי ברקאי
רזי ברקאי | צילום: פלאש 90

בדוח של 114 עמודים חושף מבקר החברה, קובי נבון, שהקו ייפתח מתישהו ב־2023, שוב לא סופי. העייסק גם התייקר ב־100 מיליון שקל, לא סופי. תקציב הקו הוא 16.7 מיליארד שקל, לא כולל חריגות, ויהיו קצת הרבה, אפעס.

קיבל אישור מגרוטו. טדי שגיא
קיבל אישור מגרוטו. טדי שגיא | צילום: יונתן בלום

כן, ככה זה אצלנו באומת היידעלך. היכן שתזרוק חכה, תפגוש עוול כלפי הציבור של ישראל הראשונה, השנייה ומה שביניהן. וכל החולירות יסבירו לנו מהי אמת לשעתה.

מה זו החארטה הזו, גברת? לדאוג לעובדי תעשיית הבידור - רק 120 אלף מפרנסים - זו לא ערבות הדדית יהודית? כמה עולה החארטה הזו של משרדך המטופש? ואם את חותמת על ערבות יהודית בכספי משלם המסים, מה עושה שרת הקליטה והעלייה, פנינה תמנו־שאטה? היא חותמת רק על ערבויות יהודי אפריקה, ואת חותמת על ערבויות ליידעלך יהודים טובים ולבנים מאמריקע ומאירופה? מה נסגר איתך, ינקלביץ'? יאללה גזגזי, תדאגי לישראלים, ושטראמפ ידאג לג'מעה שלך. אין כסף כאן בכתריאליבקה, קיבינימט. א־י־ן!!

תגיות:
משרד התרבות והספורט
/
חילי טרופר
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף