טקס החתימה על הסכם הנורמליזיציה שצפוי להתקיים בבית הלבן בקרוב יהיה שיא של חשיפת ישראל במעמדה כגורם מרכזי בקמפיין הבחירות של טראמפ. זה יהיה אירוע שיאושש, יבצר ויעצים את הצלחתו של הנשיא טראמפ והישגו בניצולה של ישראל כמכשיר ומנוף לקידום נצחונו בבחירות לנשיאות. אישור להצלחתו יתן ודאי ראש הממשלה נתניהו שיעמוד לצד הנשיא בטקס וירעיף דברי הלל ושבח על התיווך האמריקאי ומעורבות הנשיא שהניבו את הסכם הנורמליזציה.
מבחינת ישראל, העובדה שהנשיא טראמפ הצליח להפוך אותה כגורם מעורב לצדו ולטובתו של מועמד לנשיאות רפובליקני היא התפתחות מסוכנת, הצופנת בעיות וקשיים בעתיד היחסים עם ארה"ב. אם ינצח ג'ו ביידן ויבחר לנשיא הבא, הוא לא ישמור טינה לישראל.
בכירים יהודים ותיקים בקהילה שעבדו איתו ולצדו בכהונתו כסנטור וכסגן נשיא, יוצאים מגדרם בהתבטאויות של אהדה למועמד הדמוקרטי לנשיאות, ובהערכותיהם את התמיכה הבלתי מסוייגת בישראל הצפויה מביידן כנשיא.