נתניהו השיג את מבוקשו - והצמרת הפקידותית באוצר ננטשה לטובת ממלאי מקום

שר האוצר ישראל כ"ץ נכשל במינויים, ואם לא יקרה דבר דרמטי, הוא עלול להיכשל בתפקידו ולאבד את סיכוייו להיות בעתיד ראש הממשלה. וזה מה שראש הממשלה רוצה

יהודה שרוני צילום: ראובן קסטרו
ראש הממשלה בנימין נתניהו ומנכ"לית משרד האוצר קרן טרנר
ראש הממשלה בנימין נתניהו ומנכ"לית משרד האוצר קרן טרנר | צילום: מרים אלסטר, פלאש 90
2
גלריה

שר האוצר ישראל כ”ץ מנסה ככל יכולתו לשדר עסקים כרגיל למרות המהומה מסביב. אתמול דיווח כ”ץ על פגישה עם ממלא מקום ראש אגף התקציבים והיועץ המשפטי באוצר, שבמהלכה נידונה הכנת תקציב 2021, “בהתאם לשיקולים המקצועיים וללוח הזמנים המתבקש”. אלא שהעסקים לא רק שאינם כרגיל, אלא כמו שנהוג לומר - המצב על הפנים. עם פרישת המנכ”לית קרן טרנר, הנחשבת למקורבת לשר, ולאחר פרישת כל הבכירים האחרים, המשרד נותר ללא הצמרת הפקידותית הבכירה. זה אוצר של טעויות.

walla video test11 | צילום:

זאת הסיבה שכ”ץ מיהר לדווח על מציאת מחליף לחשב הכללי הפורש, אף שכלל לא בטוח שהמינוי יאושר (ראו ידיעה נפרדת). במצב הנוכחי שבו נתון המשק, ולנוכח אתגרי הכלכלה, זה הדבר האחרון שהיה צריך לקרות. בינתיים, אין תקציב ל־2020, ועד סוף השנה לא יהיה  - משיקולים פוליטיים - גם תקציב ל־2021. צמרת האוצר, שאמורה הייתה לסייע בהכנת התקציב, נמצאת בחוץ. משרד האוצר מתפקד יותר כאגף במשרד ראש הממשלה מאשר כמשרד עצמאי.

ישראל כ''ץ
ישראל כ''ץ | צילום: פלאש 90

“זה קורה לצד השתקת הדרג המקצועי, זלזול בוטה בעבודת מטה מקצועית”, הוסיף וטען מרידור, “שליפות מהמותן ורמיסת הכלים והכללים התקציביים. המסר לאזרחי המדינה, למגזר העסקי ולעולם, הוא של פריצת כל העקרונות, המסגרות והגבולות וכן רמיסת ערכים, כללים ונורמות של השירות הציבורי. אחרי שנחצו עוד ועוד קווים אדומים, איני יכול לתת יד להתנהלות הקלוקלת בחודשים האחרונים, שכל אזרחי ישראל ישלמו עליה מחיר כבד בשנים הבאות”.

אז הנה לפניכם הסיבות לפרישת טרנר. להערכתי, עדיין לא נאמרה המילה האחרונה ומסתמנות בדרך פרישות נוספות, כולל זאת של היועץ המשפטי באוצר.

תגיות:
בנימין נתניהו
/
משרד האוצר
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף