מסר לאבו דאבי, תזכורת לווינה: מאחורי תקיפת איראן על הנמל באמירויות

למתקפה על נמל התעופה באבו דאבי היו כמה מסרים שאיראן רצתה להעביר באמצעות שליחיה החות'ים. טהרן הציגה תזכורת לבן זיאד ולנושאים ונותנים על הסכם הגרעין כי עדיף שהיא תישאר מרוצה

ג'קי חוגי צילום: ינאי יחיאל
מוחמד בן זאיד
מוחמד בן זאיד | צילום: רויטרס

אותם ימים התבסמנו, אנו בישראל, בתפנית המדינית, ולא ידענו את נפשנו מרוב שמחה. דוברים ישראלים למיניהם, רובם קצינים בדימוס ומקצתם שרים, לא חדלו להלל את היחסים הצפויים. במיוחד הדגישו כי לישראל ולאיחוד האמירויות אויב משותף, ויחסים רשמיים יאפשרו להדק את הקשר ואף לשלב ידיים מולו. בטהרן עקבו אחר ההתבטאויות והחליטו לבקש מבן זאיד הבהרות. אחרי שנחת בחצרו השליח מטהרן, ביקש נסיך הכתר מן האמריקאים להגיד לישראלים לשים לפיהם מחסום. זה אני, הוא אמר להם, שצריך להתמודד כאן עם האיראנים.

ההסתערות התימנית על שדה התעופה של אבו דאבי אינה קשורה ישירות לישראל. חיל האוויר של איחוד האמירויות פעל באחרונה נגד הכוחות החות'יים, והנה זכו שולחיו לתגמול. אך היה זה תגמול חריף, שנועד לפגוע בכלכלתה של איחוד האמירויות ובתנועת התיירות אליה. בימים אלה מתקיים היריד אקספו 2021 בדובאי. היריד רשם הצלחה בינלאומית וגרף מיליוני מבקרים, ובעצם ניצח את משבר הקורונה העולמי.

למתקפה החות'ית היו סיבות נוספות. באמצעותה ביקשו האיראנים להזכיר למוחמד בן זאיד את המסר ההוא, הקשור בבריתו עם ישראל, ועם כל מעצמה מערבית אחרת. לבל יפעל נגד טהרן. וגם ביקשו להזכיר דבר מה לנושאים ונותנים בשיחות הגרעין בווינה. שיידעו, כי אם איראן לא תהיה מרוצה, בידה שלל דרכים וחזיתות להביע זאת. מהן נעימות, אחרות פחות.

תגיות:
איראן
/
איחוד האמירויות
/
מעריב סופהשבוע
/
ג'קי חוגי
/
מוחמד בן זאיד
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף