ענן עשן: אבי מעוז הוא רק פעולת הסחה, מאחוריו מסתיר נתניהו מהלך מסוכן בהרבה

העברת סמכויות רגישות ונפיצות ביותר משר הביטחון לשליח של סמוטריץ', שיהפוך לריבון בשטחים, הן רעידת אדמה חסרת תקדים. הידיים הקיצוניות ביותר, של איש חסר מעצורים, יטפלו בחבית הנפץ המסוכנת שממתינה לניצוץ

בן כספית צילום: אלוני מור
בנימין נתניהו
בנימין נתניהו | צילום: הדס פרוש, פלאש 90

אנחנו מזדעזעים, בצדק, מהסמכויות שניתנות לאבי מעוז. אנחנו מתפלצים, בצדק רב, למראית ה"תוכנית המשפטית" של יריב לוין, שמתכוון לרסק את מערכת המשפט, לבטל את עצמאות השופטים, להעביר את מינוי השופטים העליונים לכנסת, לרוקן את בית המשפט העליון מסמכויותיו ולעשות את כל זה עכשיו, בבת אחת. אפילו את לשכת עורכי הדין הם רוצים לסגור, כדי להשתלט בדורסנות על מעט האיזונים שעדיין עומדים על תילם.

בינתיים, אנחנו לא שמים לב ל-9-D שבחדר - סעיפים 21.2, 21.3 להסכם הקואליציוני בין הליכוד לציונות הדתית, בין בנימין נתניהו לבצלאל סמוטריץ'. אני מצטט: "סמכויות שר הביטחון הנוגעות למינוי מתאם פעולות הממשלה ומינוי ראש המינהל האזרחי יועברו לשר. המינויים יבוצעו בתיאום ובהסכמה עם ראש הממשלה".

כבר היו סגני שר במשרד הביטחון שקיבלו סמכויות. מדובר היה בהאצלת סמכויות מטעם השר, כשהסמכות העודפת, הסופית, נשארת אצלו. מעולם לא דובר בסמכות כל כך מהותית, כל כך דרמטית, כך כך נפיצה, כמו הריבונות ביהודה ושומרון. ואם ינסו לנחם אתכם שעל פי ההסכם הכול צריך לקרות "בהתייעצות עם ראש הממשלה", תשתדלו לא להתנחם. מה חושב סמוטריץ' על ראש הממשלה כבר שמענו. הוא גם מצליח לקרקס אותו בימים אלה. לא מדובר כאן בילד כאפות אופייני לציונות הדתית. מדובר כאן באחד האידיאולוגים הקיצוניים, קשוחים וחסרי מעצורים שדרך על המפה הפוליטית שלנו אי פעם. מי שנעצר בעבר כחשוד בתכנון מעשי טרור והוגדר על ידי סגן ראש השב"כ יצחק אילן כ"מחבל יהודי". להלן, הריבון בשטחים.

מדובר גם בכסף גדול. צריך להבין: כל מה שקורה ביהודה ושומרון בכסף ממשלתי, נתון לסמכותו של המינהל האזרחי ומתפ"ש. מדובר במיליארדים. כבישים, תשתיות, חשמל, הכשרת מאחזים לא חוקיים, הריסת מבנים, סמכויות תכנון, אישרור, אישורי יציאה וכניסה. יש שם עשרות נפצים שיכולים להצית מאות חביות דלק, בהאנגר אחד. את כל הטוב הזה מפקיד עכשיו בנימין נתניהו, האיש שהתרחק מהרפתקאות צבאיות כל חייו, בידיים של פירומן.

אני מאלה שסבורים שבצלאל סמוטריץ' הוא אדם מוכשר, אולי אחד המוכשרים והחדים שהגיעו לכנסת ישראל בעידן הנוכחי. הוא יכול להיות שר אוצר מצוין. הוא היה שר תחבורה יעיל, חד ואפקטיבי (אם כי זמן קצר). אלא שהשילוב בין שר אוצר, מתאם פעולות בשטחים, מינהל אזרחי, אידיאולוגיה, מוטיבציה, משיחיות ונחישות סמוטריצ'ית, עלולה להוביל אותנו לסופה המושלמת, לרעידת האדמה האולטימטיבית. לחשוב שכל זה קורה כדי לחלץ את נתניהו מאימת הדין, ולהתחיל להתפלל (גם מי שלא מאמין).

תגיות:
בצלאל סמוטריץ'
/
אבי מעוז
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף