"תחושת נרדפות": צה"ל לא חותר למבצע בג'נין - אך מכין הפתעה לארגוני הטרור

בצה"ל מזהים כי ארגוני הטרור במחנה הפליטים פועלים כדי לשקם את יכולותיהם, ולכן כוחות הביטחון צפויים להגביר את פעילותם בניסיון לגרום לראשיהם להשקיע את מירב מאמציהם בהסתתרות ובריחה

טל לב רם צילום: אבשלום ששוני
תיעוד פעילות צה"ל בג'נין. באדיבות דובר צה"ל | צילום: דובר צה"ל

במחנה הפליטים ג׳נין היה זה מבצע המעצרים השלישי, שבמקרה הזה לא נגמר במעצר המבוקשים, מאז מבצע "בית וגן". המבצע הגדול יחסית נועד קודם כל לאפשר לצה״ל את חופש הפעולה לבצע מעצרים ופעולות לסיכול טרור באופן שוטף, מבלי שיהיה צורך במבצע רחב היקף עם מאות רבות של לוחמים בכל פעילות במחנה הפליטים.

הלחימה בג'נין
הלחימה בג'נין | צילום: נאסר אישתיה, פלאש 90

לאחר שתי כניסות קודמות, שקטות יחסית, היקף הלחימה של המחבלים מול כוחות צה״ל שוב גבר ונרשמה התנגדות באש של ממש. במערכת הביטחון לא חותרים בשלב הזה לעוד מבצע גדול במחנה הפליטים בג׳נין, אבל מנגד מצביעים נתונים שיש בידי מערכת הביטחון על למעלה מעשרה פיגועים שיצאו בהכוונה ישירה או באמצעות מחבלים ממחנה הפליטים עצמו מאז המבצע האחרון, בהם ניסיונות של ירי רקטות, ירי לעבר ישובים בקו התפר ותכנון פיגועים שדורשים תכנון ומרכבות גדולה עוד יותר.

כפי שציפו, בצה"ל מזהים כי ארגוני הטרור במחנה הפליטים פועלים לשקם את היכולות שלהם תוך הפקת לקחים ממבצע "בית וגן", ולכן לאור המצב הזה כוחות הביטחון צפויים להגביר את הפעילות במחנה הפליטים על מנת להשיג את מה שמגדירים בצה״ל כ"יצירת תחושת נרדפות" בקרב הדמויות הבולטות בארגוני הטרור במחנה, וזאת על מנת שיעסקו בעיקר בהסתתרות ובריחה ויתקשו בתכנון פיגועים נוספים או שיפור ושיקום תשתיות הטרור במחנה ומחוצה לו. מלבד פעילות למעצר מבוקשים, יעד חשוב נוסף למערכת הביטחון הוא באיתור של מעבדות נפץ, מאגרי נשק וגדיעת המשך הניסיונות לייצר רקטות מאולתרות ולערוך בהן ניסויים, תוך הפצתן ברשתות החברתיות, כפי שכבר קרה לפחות שבע פעמים בשנה האחרונה.

המשתנה הגדול של השבועות האחרונים הוא שוב רצועת עזה. בצד המלא של הכוס, לא ניתן להתעלם מכך שגם לאחר שישה הרוגים פלסטינים לא נורה אפילו קפצון מרצועת עזה. הנתון הזזה מוכיח שוב את רמת השליטה הכמעט מלאה בשטח של חמאס, שמנתב בשלב הזה את ההסלמה לאזור הגדר. ישראל, מנגד, מבהירה כי לניסיון של חמאס להחזיר את עזה למשוואת הלחץ על ישראל יש מחיר, ובשלב הזה משלמים אותו אלפי פועלים.

תגיות:
רצועת עזה
/
ג'ו ביידן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף