לאחר שבימים האחרונים העבירה ישראל מסר של אופטימיות בנוגע למתווה, לאחר הפסגה בפריז בשישי האחרון, חמאס משנה את הטון ומעלה דרישות חדשות ובראשן הפסקת המלחמה. חמאס לפתע מקשיח עמדות ודורש הפסקת אש סופית ונסיגה מוחלטת של כוחות צה"ל מהרצועה. בנוסף הם דורשים לאפשר את חזרת העזתים העקורים לבתיהם בצפון הרצועה.
על האמריקאים הלחץ הזה כבר עובד. בשבועות האחרונים התגבר הלחץ האמריקאי להגדיל את הסיוע לפלסטינים. ביידן מאד מוטרד ממה שקורה בעזה ואמר בראיון ל-NBC: ישראל מסתכנת באיבוד תמיכה ברחבי העולם אם מספר ההרוגים הפלסטינים ימשיך לעלות, והוסיף כי ישראל עלולה לסכן את החברות שנותרה לה בקהילה הבינלאומית אם לא תשנה מסלול. "הם הולכים לאבד תמיכה מרחבי העולם", אמר. "וזה לא האינטרס של ישראל".
בחמאס מצליחים לקרוא את המפה ויודעים בדיוק באיזה מומנטום הם יכולים להפעיל את הלחץ שלהם. האמירה של ביידן כי הוא מקווה שתושג הפסקת אש בלחימה ברצועת עזה עד ליום שני הקרוב נתפסת כתלושה לחלוטין. בריאיון שערך לפני כן לרשת האמריקאית, הדגיש כי "ישראל הסכימה לא לבצע 'פעילויות' ברצועת עזה בזמן חודש הרמדאן", וכי "יש התחייבות ישראלית לפינוי תושבי רפיח לפני שתתחיל במבצע לחיסול מה שנותר מחמאס". מבחינת ביידן הלגיטימציה שניתנה לו בארצו לאירוע זו הולכת וקטנה. הוא חייב לחתור לסיום. מבחינת ההנהגה של חמאס שיודעים לקרוא היטב את הלחץ שבו ביידן נמצא, זה בדיוק הזמן להפעיל עוד לחץ על ישראל.