עכשיו זה ברור: ישראל החליטה שמלחמת לבנון השלישית תהיה גם האחרונה | אבי אשכנזי

האם ישראל תבליג באופן מלא או חלקי ותאפשר את הזליגה או הטפטופים של הטילים? או שתפעל בנחרצות של אש כבדה באזורים שונים בלבנון שיבהיר לחיזבאללה כי ישראל לא תאפשר אפילו משחקי אש בחצר האחורית

אבי אשכנזי צילום: אבשלום ששוני
תקיפה בלבנון (צילום: רשתות ערביות) | צילום: רשתות ערביות

אתמול, בשעה ארבע וחצי אחר הצהריים, חיזבאללה החליט לעשות מעשה. חיזבאללה, כך נראה, חזר לסורו, כאילו לא הייתה לחימה ותמרון בלבנון.

הוא ביצע ירי לעבר שטח פתוח בהר דב, ליד מוצב ״גלדיולה״ בשטח ריבוני ישראלי. את הירי ביצע חיזבאללה מאזור כפר שובעה. לפני ה־8 באוקטובר 2023, חיזבאללה ניהל והתנהל במרחב הלחימה בגבול על פי משוואות שיצר. ישראל בחולשתה נגררה לתכתיב של ארגון הטרור. זירת הר דב הייתה מבחינת חיזבאללה ״החצר האחורית״ שבה הוא יכול לתקוף את ישראל, להציק לה. במקרה אחד הוא אף נקט בצעד שמטרתו להשפיל, לאחר שבנה שני אוהלים בתוך התחום הריבוני של מדינת ישראל באוגוסט 2023.

חילופי אש בהר דב
חילופי אש בהר דב | צילום: דובר צה''ל

ישראל נמנעה במשך שנים לפעול בעוצמה מול מדינת לבנון ומול חיזבאללה. ב־8 באוקטובר היה זה חיזבאללה שפתח באש ובמלחמה. גם אז ישראל פעלה תחילה בניסיון למנוע התדרדרות, תוך שהיא מנהלת מערכה של הגנה התקפית באופן ממוקד ומוגבל.

לאחר כשנה של לחימה יצאה ישראל לתמרון בלבנון. הפגיעה בחיזבאללה הייתה משמעותית. ישראל הסכימה לקבל הסכם הפסקת אש לשישים ימים. אלא שמאז שנכנס ההסכם לתוקף חיזבאללה ותושבים לבנונים העמידו אותו במבחן.

הם בדקו את התגובה של ישראל תוך שהם מבצעים הזזת משגרים, ניסיונות להגיע לכפרי דרום לבנון, תנועה של חמושים במרחב האסור לתנועה וניסיונות הברחה של משאיות תחמושת. על פי פרסומים בסוריה, היה גם ניסיון אשר סוכל על ידי חיל האוויר להנחית מטוס מטען בנמל התעופה של דמשק עם מטען חימוש לחיזבאללה. ישראל פעלה בתקיפות עד אתמול בשעה 16:30.

רק שעות קודם מטוס של חיל האוויר ירה וחיסל איש חיזבאללה חמוש שרכב על קטנוע ליד בינת ג׳בל. שעות קודם חיל האוויר השמיד דחפור שעבד במרחב הגבול בין לבנון וסוריה  בצפון לבנון וניסה לסלול נתיב הברחות חדש בין המדינות.

תגיות:
בנימין נתניהו
/
לבנון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף