הרמטכ"ל שירד מהפסים וחבורת התמהוניים בדרג המדיני - מאבדים את הדרך | יצחק בריק

הדרג המדיני מובל באף על ידי משיחיים, והדרג הצבאי מובל על ידי רמטכ"ל שפשוט ירד מהפסים, במקום לשקם את הצבא ולהגדילו אל מול איומים הצומחים סביב גבולות ישראל, ממשיכים במלחמה שאבדה את תכליתה

יצחק בריק צילום: יוסי אלוני
הרמטכ"ל אייל זמיר
הרמטכ"ל אייל זמיר | צילום: מרק ישראל סלם
4
גלריה
כוחות צה''ל ברצועת עזה
כוחות צה''ל ברצועת עזה | צילום: דובר צה''ל

נהרגו לנו בתקופה זו תשעה לוחמים ונפצעו יותר מ-20, ביניהם פצועים קשה. אך כל זאת לא הרפה את ידיו של אייל זמיר מלהכריז שבקרוב צה"ל יפתח בלחימה עצימה ברצועת עזה, שבשבילה יגויסו 60 אלף מילואימניקים, והיא תימשך עד הכרעת חמאס, הקמת ממשל צבאי והחלפת שלטון חמאס.

גם באותם מקומות שצה"ל ישתלט עליהם, הוא לא יוכל לשהות לאורך זמן ולהקים ממשל צבאי, משום שאין יחידות נוספות שיוכלו להחליף את היחידות הנלחמות. בסופו של דבר תהיה חייב לשחרר את אנשי המילואים, שרבים מהם כלל לא יתגייסו. בנוסף לכך, אין לך מספיק כוחות מקצועיים ומטענים לפוצץ מאות קילומטרים של מנהרות, או לקטוע אותן עם תעלות בעומק של לפחות 70 מטרים, מנהרות שבהן יושבים אלפי חמאסניקים ורבים מהם גם מעורבבים עם האוכלוסייה האזרחית מעל פני הקרקע.

כוחות צה"ל יחטפו מדי יום שיגור טילי נ"ט, מילכודים, מטענים וצלפים על הצירים ובתוך הבתים שצה"ל סורק. יהרגו לנו עוד הרבה חיילים ויפצעו רבים נוספים. את הניצחון על חמאס לא תשיג, אבל תגרום לכך שצה"ל ומדינת ישראל יהיו ללעג ולקלס בכל העולם, במיוחד לאחר שאתה כרמטכ"ל, יחד עם שר הביטחון ובנימין נתניהו, הכרזתם קבל עם ועדה שהפעם צה"ל לא יפסיק להילחם עד הכרעת חמאס באופן מוחלט ומיגור שלטונו.

משאיות חיטה כחלק מהסיוע ההומניטרי בדרך לעזה
משאיות חיטה כחלק מהסיוע ההומניטרי בדרך לעזה | צילום: אבי אשכנזי

באשר לסיוע ההומניטרי לתושבי עזה, משתרשת בציבור ההרגשה כי דווקא לפני שאנו מכריעים את חמאס, מחליט ראש הממשלה לחלק סיוע הומניטרי לתושבי עזה. דבר זה פוגע, לדעת רובם של אנשי הימין הקיצוני בהנהגתם של סמוטריץ' ובן גביר, ביכולתו של צה"ל למוטט את חמאס. אין תרמית גדולה מזו, והיא נובעת מבורות מוחלטת של רבים מהציבור היהודי.

הלחץ הבינלאומי על ישראל עולה שלב. בריטניה, קנדה וצרפת מאיימות לראשונה בסנקציות על ישראל – בטענה שמדיניות הסיוע ברצועה מהווה "פשע נגד האנושות". האמריקאים מאותתים – סגן הנשיא ביטל ביקור בישראל, ומסרים קשים ממשיכים לזרום. הדרישה: להחזיר את הסיוע לרמה שהייתה לפני הסגר. התוצאה: ישראל נדחקת לפינה דיפלומטית מסוכנת, כאשר כל תנועה צבאית בעזה עלולה להוביל להשלכות מדיניות חמורות. השאלה עכשיו איננה רק אם ננצח – אלא אם נצליח לעמוד בלחץ מבלי לקרוס פנימה.

וזו רק חלק מהרשימה הארוכה. הרעב של האוכלוסייה העזתית אינו מעניין את חמאס עוד, במיוחד כאשר הוא פועל לטובתם בכך שכל העולם נגדנו ומפעיל עלינו לחצים כבדים לסיים את המלחמה. הנזק לצה"ל יהיה בלתי הפיך.

נתניהו עם חברי קואליציה בכנסת השנה
נתניהו עם חברי קואליציה בכנסת השנה | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

אתה הרמטכ"ל, והדרג המדיני שאיתך, תיתפסו ככאלה שהתמחו באיומים, אבל אין בכוחכם אפילו לנצח את חמאס. מה שהצלחתם, לפי מקורות זרים, זה להרוג ולפצוע מדי יום מאות עזתים בלתי מעורבים שאתם קוראים להם מחבלים. זו פגיעה אנושה בתדמיתה של המדינה שייארך שנים רבות מאוד על מנת להסירה, אם בכלל. זה יעורר שדים מרבצם סביב כל גבולות ישראל, שיבינו סופית שהרתעתו של צה"ל לא קיימת כלל, ואפשר לתקוף את ישראל שאין לה צבא שיוכל להגן עליה. היא אלופה בזריעת חול בעיני הציבור, בהשמעת איומים ללא כיסוי מכאן ועד הודעה חדשה.

אנחנו מאבדים את כל העולם וגם את ארצות הברית. נשארנו לבד במערכה לגורלנו, מול ציר הרשע - רוסיה, סין ואיראן, מול טורקיה וסוריה, מול מצרים שפניה כבר לא לשלום איתנו, ומול טרור בגבול ירדן שהולך ומתעצם בעזרת האיראנים. מול הקיצוניות שמתעצמת ביהודה ושומרון ומול החמאס והחיזבאללה שלא הכרענו.

עדיין יש בינינו אנשים ההולכים כסומא בארובה אחר מנהיגות שאבדה את דרכה. זה עדיין לא מאוחר להתעשת, להפסיק את הלחימה, לשחרר את כל החטופים בפעימה אחת, ולעסוק בשיקום הצבא והמדינה כולה, על מנת שנוכל להתמודד עם האתגרים הקשים מאוד הצפויים לנו בעתיד.

תגיות:
בנימין נתניהו
/
אייל זמיר
/
מלחמת חרבות ברזל
/
המלחמה בעזה
/
עסקת חטופים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף