אסור להתעלם: לא רחוק היום שנקבל חוליות נוח’בה תוצרת כחול־לבן | אביגדור ליברמן

חוסר המשילות בשל הכניעה לארגוני הפשע מסוכן לא פחות מאיראן ומהטרור האסלאמי. כשנקים את הממשלה הבאה, נדאג לבצע תוכנית חירום לאומית רחבת היקף

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
שוטרים בזירה בה התפוצצה מכונית כתוצאה מחשד להתנקשות, בנתיבי איילון בתל אביב, 9 במרץ 2025
שוטרים בזירה בה התפוצצה מכונית כתוצאה מחשד להתנקשות, בנתיבי איילון בתל אביב, 9 במרץ 2025 | צילום: אבשלום ששוני
3
גלריה
זירת חיסול
זירת חיסול | צילום: אבשלום ששוני

הפשיעה הקטלנית במגזר הערבי כבר חצתה כל גבול. הזליגה מסוכנת, וכיום גם יהודים הם יעד לירי ולרצח. בנוסף, תופעת הפרוטקשן שכבר הפכה לתעשייה במיליארדים, פועלת באין מפריע. בעלי עסקים נאלצים לשלם דמי חסות, והממשלה לא עושה דבר כדי להגן עליהם. רוב משלמי הפרוטקשן הם בעלי עסקים יהודים, שמשוועים להגנה.

זירת ניסיון החיסול בנס ציונה
זירת ניסיון החיסול בנס ציונה | צילום: ארכיון פלאש 90

הדבר המסוכן ביותר שניצב בפנינו ואסור להתעלם ממנו, הוא שהכנופיות הפועלות בנגב משתפות פעולה עם ארגוני פשע בעזה ובסיני. לא רחוק היום שהן יהפכו לחוליות נוח’בה תוצרת כחול־לבן. ראינו באוקטובר 2023 את המחיר הנורא של הזנחה ביטחונית וקונספציה. אסור לחכות שהטרור יפרוץ גם מבפנים.

אנחנו לא נעמוד מנגד. נחזיר את המשילות לאזרחי ישראל. כשנקים את הממשלה הבאה, נדאג לבצע תוכנית חירום לאומית רחבת היקף. שורת צעדים פרקטיים, מעשיים, שמבוססים על ניסיון מוכח ועל הבנה עמוקה של מנגנוני הפשיעה. נקים מטה ייעודי למאבק בפשיעה המאורגנת, שירכז תחת קורת גג אחת את כל זרועות האכיפה – משטרת ישראל, שב”כ, פרקליטות המדינה, רשות המסים, יחידות סייבר וטכנולוגיה.

נדרוש להפעיל את אותן השיטות שבהן נלחם השב”כ בטרור אסלאמי, נקים בתי משפט ייעודיים לפשיעה מאורגנת שיטפלו ביעילות בתיקים, ונחדש את פעילות בית המשפט הצבאי בלוד לצורך מקרים של חיבור בין טרור פלילי לטרור אסלאמי. נקבע בחוק כי החזקת נשק בלתי חוקי תיחשב לעבירת ביטחון. לא עוד עונשים מגוחכים ונשק חופשי לעבריינים. נקדם תיקוני חקיקה דרמטיים, שיכפילו ואף ישלשו את הענישה במקרי פשיעה חמורה, יחד עם תגבור משמעותי לכוח האדם במשטרה, בפרקליטות ובמערכת בתי המשפט. לצד זה, תוקצה יחידת ייעודית שתעסוק אך ורק בפשיעה המאורגנת.

תגיות:
אביגדור ליברמן
/
משפחות פשע
/
פשיעה
/
בחירות
/
ישראל ביתנו
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף