רגע לפני שלוחצים על הבלמים: הגיע הזמן להפעיל את "הטורנדו" ברצועת עזה | אבי אשכנזי

הגיע הזמן שהטורנדו ינוע כעמוד האש, שהבתים יפלו ויקרסו בלי חשבון לפני הגעת הלוחמים. אגב אפשר לעשות זאת בעזרת חיל האוויר, בעזרת חיל הים, טנקים ותותחים. אין גם כל מניעה משפטית - הבניינים משמשים מחבלים

אבי אשכנזי צילום: אבשלום ששוני
תקיפה בעזה
תקיפה בעזה | צילום: YOUSSEF MASSOUD / AFP
4
גלריה

לצד זה, צריך להסתכל על האירוע בעין מפוקחת ולשאול את הפיקוד הבכיר בצה"ל כמה שאלות קשות. מטאפורית, בית חאנון היא סוג של שכונה של העיר שדרות - רק כקילומטר מהגבול. מהחלון בבית חאנון אפשר להציץ על חלונות הבתים של השכונות הצפוניות של שדרות, ניר עם וארז.

בית חאנון
בית חאנון | צילום: רשתות ערביות

בית חאנון נמצאת טופוגרפית על גבעה ומתחתיה סוג של "אמבטיה", כך שיש לה שליטה בתצפית ואש למרחב המזרחי והצפוני. אותה הקרקע של האמבטיה, עליה יושבת בית חאנון, היא של חול ים. צה"ל פעל שם כבר שלוש פעמים, וגם בפעמים הקודמות המקום איתגר את הכוחות הלוחמים - עם מטעני חבלה, ירי צליפה ונ"ט שהופעלו כנגדם.

המחבלים בנו במרחב מנהרות, ועכשיו הם מתניידים כמו "חולדות" - יוצאים מהפירים ומהריסות המבנים, חופרים בידיים בחול הים, מניחים את מטעני החבלה, ורצים בחזרה להריסות המבנה או לפיר - וממתינים להגעת כח של צה"ל. כשהלוחמים מתקרבים למלכודת המוות, מפעילים המחבלים את המטענים.

שר הביטחון ישראל כ''ץ
שר הביטחון ישראל כ''ץ | צילום: אלעד מלכה, משרד הביטחון
חיילי גדוד נצח יהודה בגבול עזה
חיילי גדוד נצח יהודה בגבול עזה | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90
תגיות:
גדוד נצח יהודה
/
מלחמת חרבות ברזל
/
מלחמה בעזה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף