עכשיו זה ברור: האיום הממשי מעולם לא היה מגיפה אלא מחלה אוטואימונית

חייבים לעצור את הרוע והאלימות ולהחזיר נימוס בסיסי לחיים שלנו. תקראו לי נאיבית, אבל אני מאמינה בלב שלם שכולנו, לא כולל הטוקבקיסטים שמסתתרים מאחורי המקלדת, רוצים שקט

כרמית ספיר ויץ צילום: מעריב אונליין
מגש פיצה
מגש פיצה | צילום: אינגאימג'
3
גלריה

המלצתרבות

ביום ראשון הקרוב ייצאו לדרך בפעם ה־11 אירועי "בליינד דיי" להעלאת המודעות לאנשים עם עיוורון ולקויות ראייה. האירועים, בהובלת המרכז לעיוור בישראל, מיועדים לכל המשפחה ויתקיימו בעשרות מוקדים ברחבי הארץ: מיצג אומנותי של אנשים עם עיוורון ומשפחותיהם ברחבת הבימה בתל אביב, תערוכה מונגשת במוזיאון תל אביב לאומנות, מופע של אסף אמדורסקי במרכז "נא לגעת", צעידה בחשיכה בשבילי האופניים והולכי הרגל בנתיבי איילון, מופע אינטראקטיבי בכיכר העצמאות בנתניה ועוד.

בליינד דיי
בליינד דיי | צילום: אדם רובינשטיין

קריאה ראשונה

בלב הספר "אבא שלי היה פעם כזה מגניב", תהייה של ילד: האם ייתכן שבתוך דמותו חמורת הסבר והמוקפדת של אביו מסתתרת דמות פורקת עול, של כוכב רוק, למשל? סקרנות מהסוג הזה, מהיכרותי האישית, מתעוררת בגילים מעט יותר מאוחרים, אבל הדבר אינו גורע מההנאה הכרוכה בקריאת הספר, ומהחיוך ההולך ומתרחב נוכח האיורים. מעבר לדיון הפנימי סביב שאלת המגניבות, יש כאן התייחסות אל ההורה כאל אדם מורכב ובעל עבר עשיר, ולא רק כאל נותן שירות. ובכך עיקר חשיבותו של הספר, שיכול לשמש התחלה לשיחה פורה בין הורים לילדים.

עיצוב סטודיו: דור כהן
עיצוב סטודיו: דור כהן | צילום: ללא
תגיות:
ספרים
/
כרמית ספיר ויץ
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף