בן גביר יצא למשימה כשהוא עושה עצמו ללעג ללא מאמץ. משטרת ישראל לא נבחנת רק על פי מידת האדיבות שבה מקבל היומנאי אזרח שבא להגיש תלונה או למסור עדות. המשטרה נבחנת באמות מידה אחרות, למשל כשהיא מוזעקת לביתו של אזרח שביתו נפרץ, ובמקום ששוטרים יגיעו לזירה המתלונן מוזמן להגיע אל התחנה כדי למסור עדות. בן גביר לא הצטייר מעולם כמי שראוי ומתאים להיות השר הממונה על המשטרה. בעיניי הוא מצטייר כמוקיון, והגימיק הפרסומי שנקט מחזק את דעתי. גם לא היה צריך את הטוקבקים של הקוראים מתחת לידיעה על החלטתו של השר להפוך להארון אל־ראשיד של תקופתנו. דעתו של הציבור ידועה.
המשרד לביטחון פנים, שהפך תחת בן גביר למשרד לביטחון לאומי, גדול על מידותיו של השר. מי שזכה בגיל 47 להיות השר לביטחון לאומי, צבר בעבר 53 כתבי אישום, שמתוכם הוא הורשע בשמונה עבירות פליליות, בהן התפרעות, הפרעה לשוטר והסתה לגזענות, שתי הרשעות בהחזקת חומר תעמולה עבור ארגון טרור, ושתי הרשעות בתמיכה בארגון טרור. זה האיש שמופקד היום על משטרת ישראל.
בן גביר נוהג להתפאר שזכה בסכום מצטבר של כרבע מיליון שקלים בתביעות נגד המשטרה על הפרת זכויותיו, אבל אין בעובדה הזאת כדי להפחית מחומרת העבירות שבהן הוא הורשע. ספק גדול אם אביו של בן גביר, שעִברת את שם משפחתו מ"חאנן" לגביר, העריך שהילד שבגיל 12 החל בתהליך של חזרה בתשובה יהיה השר לביטחון לאומי ויבחר להתנהל כגביר אמיתי.
השר לענייני טריקים ושטיקים הלם השבוע שוב. גם הפעם הוא זכה לכך שתמונתו תתפרסם בעיתונים ובעמודי האינטרנט. בן גביר הוא רודף פרסום וכותרות כפייתי, וההבטחות שהוא סיפק לפני ה־7 באוקטובר לא שוות שקל. לא רק שלא חל שינוי בביטחון האישי שלנו, תחושת הביטחון ירדה, הפשיעה גברה, וההבטחות להתמודד עם הפשיעה במגזר הערבי בהצלחה הן לא יותר ממכבסת מילים. החלטתו של השר בן גביר להתחפש לעצמו, יותר מאשר היא בדיחה, משמשת מראה עבורנו כדי שנזכור מי באמת האיש שמופקד על הביטחון האישי שלנו.