תקועים בסגר: מרחב המחיה של הישראלי הצטמצם לגבולות גדרה-חדרה | דעה

אנחנו תקועים כלכלית, רובנו תקועים בארץ ואין לנו אפשרות לצאת, גם אם רצינו להתאוורר אנחנו תקועים במרכז הארץ. באמריקה - יהדות ארה"ב מותקפת ונמצאת תחת איום על יהדותה. הגיע הזמן לתוכניות פעולה קונקרטיות

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
עוטף עזה
עוטף עזה | צילום: רויטרס
2
גלריה

עם יד על הלב, המדינה תקועה. אנחנו תקועים כלכלית, רובנו תקועים בארץ ואין לנו אפשרות לצאת, גם אם רצינו להתאוורר אנחנו תקועים במרכז הארץ - ומרחב המחיה של הישראלי הצטמצם לגבולות גדרה־חדרה.

מה לא הבנתם? הקערה התהפכה. הם רוצים להזכיר לנו שוב איך זה לחיות בתחומי ה"יישוב". לחיות בגבולות מצומצמים מאוד, תחת צנע וסגר כלכלי ומדיני.

מה לא הבנתם? זה עלול להחריף, ולהביא אותנו לישיבה עמוק במקלטים, ללא מזון ויכולת תנועה - הם רוצים שנחווה הזדהות עם העקורים הפלסטינים, והם לא יעצרו עד שזה יקרה.

זו לא רק מלחמה על ישראל, זו מלחמה על הזהות היהודית באשר היא.

נתון מדאיג יותר הוא ההערכה כי כ־80% ממקרי האנטישמיות לא מדווחים - וזאת מהפחד להיחשף.

מה לא הבנתם? יהדות ארה"ב מותקפת ונמצאת תחת איום על יהדותה. אף שהם עומדים באג'נדה שלהם בסיוע לישראל וליהודי התפוצות, הם לא מקבלים מענה ממדינת ישראל ותוכנית סיוע הפוכה על מנת לשמור על יהדותם ועל חייהם.

יהדות ארה''ב, אילוסטרציה
יהדות ארה''ב, אילוסטרציה | צילום: רויטרס

היעדר המענה ותוכנית קונקרטית מיידית לבלימת האנטישמיות מטעם מדינת ישראל עלולה להחמיר את השבר שהיה קיים טרם השבת השחורה, ולגרום לדור הבא להתרחק טוטאלית מישראל, לשנות מסלול, להתרחק מיהדותם ולנתק באופן טוטאלי את הסיוע למדינה ולאזרחיה.

מה לא הבנתם?! הגיע הזמן לתוכניות פעולה קונקרטיות בביטחון, במדיניות החוץ ובוודאי בתוכניות הגנה על יהדות ארה"ב.

תגיות:
ארה"ב
/
מלחמת חרבות ברזל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף