עלינו לעודד נשים ערכיות לקפוץ למים הפוליטיים

לרגל יום האישה הבינלאומי, שרת המשפטים לשעבר בטור מיוחד ל"מעריב": אישה שנכנסת לזירה הפוליטית או לכל זירה תחרותית חייבת להיות מוכנה לעבוד קשה ולהילחם עבור מה שהיא מאמינה בו

איילת שקד צילום: רמי זרנגר
איילת שקד
איילת שקד | צילום: אלוני מור

הזירה הפוליטית בישראל היא עדיין זירה מאוד גברית וכוחנית. עם זאת, אני לא מרגישה שהיותי אישה חסם אותי באיזשהו שלב מלהתקדם. האם נתקלתי פה ושם בשוביניזם מהסוג הישן? בוודאי. אך תמיד ידעתי להעמיד אנשים כאלה במקומם.

אישה שנכנסת לזירה הפוליטית או לכל זירה תחרותית חייבת להיות מוכנה לעבוד קשה ולהילחם עבור מה שהיא מאמינה בו. נשים שנכנסות לפוליטיקה צריכות להיות מודעות לאמת: המשפחות שלהן ישלמו מחיר. אני שלמה עם ההחלטה שלי להתמסר לשירות הציבורי למען עם ישראל וארץ ישראל, למרות שאני מודעת למחיר אשר משפחתי משלמת. אחת הסיבות שבגינן אני יכולה להקדיש את חיי למשימה הזו היא הגיבוי שאני מקבלת מצד אישי, והמסירות שלו לטיפול בילדינו ובבית.

יש החושבים שאישה הפועלת בעולם הפוליטי הדתי־לאומי עלולה להיתקל ביותר חסמים או אתגרים מאשר בעולם החילוני. אני יכולה להעיד שההפך הוא הנכון. העובדה היא שמפלגת ימינה היא המפלגה היחידה בבחירות האחרונות שהעמידה בעשירייה הפותחת שלה 50% נשים.

כשרה לשעבר וכחברת כנסת אני מאמינה בקידום נשים ובמאבק בלתי מתפשר בכל צורה של אפליה וניצול של נשים. אני גאה בכך שכשרת המשפטים מיניתי את השופטת החרדית הראשונה, השופטת הדרוזית הראשונה, שתי השופטות בנות העדה האתיופית הראשונות, הקאדית הראשונה בבית הדין השריעי, אישה לנשיאות בית הדין הארצי לעבודה ואישה לתפקיד מנכ"ל משרד המשפטים. בסך הכל מיניתי 185 שופטות ורשמות, כ־54% מכלל השופטים שמונו באותן השנים.

עלינו לעודד נשים ערכיות לקפוץ למים הפוליטיים, למרות הקשיים. הפוליטיקה אינה מקצוע קל. כפי שאמרה תאצ'ר בהזדמנות אחרת: "אם כל מה שאתה רוצה זה להיות אהוד... לא תשיג דבר". אך דווקא בגלל האתגרים, חיוני שנשים ערכיות, שבוער בהן הרצון לשרת את העם ואת החברה, תיכנסנה לעשייה הציבורית ותמלאנה תפקידי מפתח. כל החברה הישראלית, נשים וגברים כאחד, תרוויח.

תגיות:
איילת שקד
/
יום האישה הבינלאומי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף