מי שצפה בראיון שנתן לרשת CNN התובע הראשי של בית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג, קארים האן, יתקשה לייחס לו אנטישמיות או אנטי ישראליות. האן הוא דמות מוכרת לישראלים רבים, ביקר בישראל, לרבות בעוטף עזה בעקבות אירועי השבעה באוקטובר, ואין בין מכריו מי שיחשוד בו במניעים אנטי יהודיים או אנטי ישראליים.
לגבי התוצאה האופרטיבית של צווי מעצר, אם וכאשר יצאו, הרי ששם יש א-סימטריה בכיוון ההפוך: שגרת חייהם של אנשי החמאס לא תשתנה בהרבה, ולעומתם ימצאו עצמם ראש הממשלה ושר הביטחון מנועים מלטוס למדינות רבות בעולם. אלה הן למעלה מ-120 מדינות שחברות באמנה שהקימה את בית הדין הפלילי הבינלאומי ומחויבות להסגיר אליו את המבוקשים שעוברים דרכם, בקיזוז מדינות שהתחייבו כלפי ארה"ב שלא להסגיר לבית הדין גורמים אמריקאים או גורמים הנמנים על בעלי בריתה של ארה"ב.
מדינות "מקוזזות" אלה הן בעיקר מדינות אפריקה ויבשת אמריקה, בעוד מדינות מובילות תהיינה מחויבות כלפי בית הדין. התוצאה המשפטית היא, איפוא, דרמטית. קשה לראות תרחיש של מעצר בפועל של מישהו מהמבוקשים של בית הדין. כולם יזהרו וימנעו מלהגיע למקומות המיועדים לפורענות.