אין סימטריה: נתניהו וגלנט בתיק חקירה אחד עם סינוואר, דף והנייה

כשהתובע הראשי בהאג מדבר על שלושת הצווים שיצאו נגד אנשי חמאס הוא מדבר מהלב. כשהוא עובר לדבר על שני הצווים שיצאו נגד הצד הישראלי הוא הרבה פחות נלהב ומדבר כמי שכפאו שד

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונלייןמעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
בית הדין הבינלאומי בהאג, נתניהו, גלנט, סינוואר, דף
בית הדין הבינלאומי בהאג, נתניהו, גלנט, סינוואר, דף | צילום: רויטרס,עבד רחים כתיב, פלאש 90,חיים גולדברג פלאש 90,שחר יורמן
2
גלריה

מי שצפה בראיון שנתן לרשת CNN התובע הראשי של בית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג, קארים האן, יתקשה לייחס לו אנטישמיות או אנטי ישראליות. האן הוא דמות מוכרת לישראלים רבים, ביקר בישראל, לרבות בעוטף עזה בעקבות אירועי השבעה באוקטובר, ואין בין מכריו מי שיחשוד בו במניעים אנטי יהודיים או אנטי ישראליים.

עו''ד יובל קפלינסקי ממשרד גדעון פישר ושות'
עו''ד יובל קפלינסקי ממשרד גדעון פישר ושות' | צילום: יחצ

לגבי התוצאה האופרטיבית של צווי מעצר, אם וכאשר יצאו, הרי ששם יש א-סימטריה בכיוון ההפוך: שגרת חייהם של אנשי החמאס לא תשתנה בהרבה, ולעומתם ימצאו עצמם ראש הממשלה ושר הביטחון מנועים מלטוס למדינות רבות בעולם. אלה הן למעלה מ-120 מדינות שחברות באמנה שהקימה את בית הדין הפלילי הבינלאומי ומחויבות להסגיר אליו את המבוקשים שעוברים דרכם, בקיזוז מדינות שהתחייבו כלפי ארה"ב שלא להסגיר לבית הדין גורמים אמריקאים או גורמים הנמנים על בעלי בריתה של ארה"ב.

מדינות "מקוזזות" אלה הן בעיקר מדינות אפריקה ויבשת אמריקה, בעוד מדינות מובילות תהיינה מחויבות כלפי בית הדין. התוצאה המשפטית היא, איפוא, דרמטית. קשה לראות תרחיש של מעצר בפועל של מישהו מהמבוקשים של בית הדין. כולם יזהרו וימנעו מלהגיע למקומות המיועדים לפורענות.

תגיות:
מלחמת חרבות ברזל
/
בית הדין הבינלאומי בהאג
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף