הטעויות שישראל עשתה בעזה ולבנון עלולות להתגלות כגורליות | אהוד יתום

קשה להבין למה חיכינו 11 חודשים להכות את חיזבאללה, ובתוך כל אפשרנו לחיזבאללה לזרוע הרס ב־80 ישובים, לשרוף שדות, להשמיד בתים ולגרום לתושבים לברוח מבתיהם

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
כוחות צה"ל בדרום לבנון
כוחות צה"ל בדרום לבנון | צילום: דובר צה"ל
3
גלריה

אנחנו עדיין בעיצומה של מלחמה רב־זירתית קשה, מסובכת ומורכבת מאוד. ברצועת עזה נמשך התמרון הקרקעי, האווירי והימי, בלי לדעת מתי הוא יסתיים, כאשר 101 חטופים חיים ומתים עדיין בשבי האויב האכזר.

כוח צה''ל בעזה
כוח צה''ל בעזה | צילום: דובר צהל

אני לא מסכים עם זה. הפעילות המבצעית והמודיעינית בחודש האחרון נגד האויב מצפון מבוצעת על ידי חיל האוויר. נכון שלא היה נבון לקיים תמרונים קרקעיים במקביל בצפון ובדרום, אבל היה ניתן להפעיל יכולות מודיעיניות ואוויריות מוקדם הרבה יותר נגד מנהיגי חיזבאללה. אפשר והיה צורך לפעול כדי למנוע הרס של בתים רבים.

תקיפה בביירות
תקיפה בביירות | צילום: רשתות ערביות

אני לא מצליח להבין ולקבל את מחדל 7 באוקטובר, אני לא מבין את המהלכים הצבאיים בעזה, לרבות הפקרתם של החטופים והוויתור עליהם, ולא מצליח להבין ולקבל את התגובה המאוחרת לתוקפנות חיזבאללה. אני לא מבין ומקבל את המציאות האיומה ש־80 אלף מפונים אינם יודעים מתי יחזרו לבתיהם.

נזכור תמיד את החטופות והחטופים ונתפלל לשובם במהרה. לא נשכח את קורבנות 7 באוקטובר ואת חיילי צה"ל שנפלו בקרבות. נתאחד כעם לעתיד טוב יותר. משפחת השכול תהיה בליבנו לנצח.

תגיות:
חיזבאללה
/
מלחמת חרבות ברזל
/
שבעה באוקטובר
/
עסקת חטופים
/
מבצע חיצי הצפון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף